Balears Vadevi
Mostra de vins de Pla i Llevant, plat fort de la Setmana del vi de Manacor

Ha estat el plat fort de la Setmana Cultural del Vi de Manacor i el punt final a les activitats a l’edició d’enguany. Una mostra en les noves anyades dels cellers de la comarca que va tenir un èxit aclaparador de públic. La fireta va comptar amb prop de dos milers de persones, segons fonts de la DO Pla i Llevant, seguidors i curiosos del vi. A destacar especialment la gran quantitat de públic jove, que és el recanvi generacional que el món del vi necessita i objectiu estratègic del sector. L’assistència de públic es considera, per tant, un èxit per als organitzadors, la Confraria dels Tastavins de Manacor.

Prop de dues mil persones s’interessaren pels vins de la DO Pla i Llevant/Cedida

La mostra va tenir lloc al Parc Municipal. Hi varen assistir onze cellers del Pla i Llevant: Miquel Gelabert, Toni Gelabert i Pere Seda de Manacor; Armero i Adrover i Es Fangar de Felanitx; Miquel Bordoy i Can Coleto de Petra; Can Majoral d’Algaida; Bordoy i Vi Rei de Llucmajor i Es Gallicant de Campos. Tots aquests cellers varen donar a tastar els seus vins: blancs, rosats, negres, dolços i escumosos que varen ser favorablement comentats pels assistents. S’ha de remarcar la contribució feta per HiperCentro de Manacor que va aportar una gran i abundant selecció dels seus productes per acompanyar els tast dels vins.

Molt de públic jove present a la mostra fa pensar que es va incorporant el jovent al món del vi/Cedida

“Es de destacar que als dos actes va ser notable la presència de gent jove que de mica en mica va rompent la tradició de que els vins just eren per la gent gran. És encoratjador veure com els joves comencen a gaudir d’una beguda que és molt més saludable que les d’alt contingut alcohòlic i que ofereix la possibilitat de fer una immersió en un món  en el que es pot establir  un joc de comparació entre els vins: anyades, colors, varietats usades i llocs de cultiu que pot ser motivador, divertit i instructiu”, afirma el president de la DO, Toni Bennàssar, que agraeix a la Confraria “la seva sensibilitat i dedicació per difondre el món del vi i les seves qualitats més enllà de l’activitats internes pròpies d’una organització d’aquestes carcaterístiques”.

El president de Pla i Llevant, Toni Bennàssar, el cellerer Miquel Gelabert i la directora de la DO, Marina Vera/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa