Arriba l’estiu i Moyà Wine Division, el departament especialitzat en vins de Licors Moyà, treu l’artilleria pesant i aposta fort pels vins lleugers per a satisfer els més exigents en els mesos més calorosos de l’any. Arrancada la temporada, el sommelier Toni Fernández, al capdavant d’aquest departament, presenta dues línies distintes en elaboració però pensades amb la mateixa finalitat: Oferir uns vins que estiguin a l’abast de tothom i que permetin evitar els vins de ‘rioja’, ‘rueda’ i ‘verdejo’ mediocres i de dubtosa procedència i reputació, a l’hostaleria i la restauració, i també en comerços d’alimentació, per poder servir com a vins de la casa, per copes i en els quals el preu no sigui un obstacle. “Voliem demostrar que es pot oferir un producte de qualitat, fet a Mallorca a preus competitius”, afirma el sommelier.

L’objectiu té una base sòlida: Els vins d’aquestes dues gammes han sortit del celler pollencí Can Axartell (IGP Vi de la Terra Mallorca) garantia que la qualitat no haurà quedat enrere. Han estat creats, des de la selecció de varietats al cupatge pel mateix sommelier Toni Fernández en una aventura que qualifica d’interessant i amb recorregut. Es tracta de vins procedents del cultiu en ecològic i elaborats pel sistema de gravetat directa.

Dues famílies ben avingudes
La línia Ciclop arriba a la seva segona temporada. Blanc (Malvasia, Premsal, Giró Ros i Moscatell), Rosat (Merlot, Premsal, Manto Negro i Callet) i Negre (Callet, Syrah, Manto Negro i Merlot) “són vins amb una certa complexitat, però amb un preu molt raonable,” diu Fernández. I llavor els que enguany s’estrenen: el de la línia Ria, més marinera. “Són vins més àgils, més divertits, més bons de beure. Són vins més immediats”, afegeix. També es presenta en blanc (Malvasia, Premsal, Giró Ros i Moscatell), negre (Callet, Merlot, Syrah i Manto Negro) i rosat (Merlot, Manto Negro, Pinot Noir i Callet). En aquests vins de nova creació, s’ha apostat per una presentació més lleugera, amb colors més vius i tap de rosca.
En tots dos casos, la imatge és clarament mediterrània, fresca i així s’aprecia en el disseny de l’etiqueta pel qual s’ha confiat en l’artista palmesà Javier Rosselló, en el cas de les etiquetes del Ciclop, i en la dissenyadora de la casa, Sònia Santandreu, pels de la línia Ria.