Balears Vadevi
La Nit del Vi d’Inca, el millor preludi del ‘Dijous Bo’

La sisena edició de la Nit del vi d’Inca comptarà amb la participació de 21 productors locals de vi mallorquí i el concert dels 3 jaumes: Jaume Mas (La Voz), Jaime Perpiñá i Jaime Anglada. Adquirint l’entrada, s’obté la copa de vidre de l’esdeveniment, amb la qual es podran tastar tots els vins que es vulgui d’entre els presents a la Nit del Vi; n’hi haurà prop d’un centenar. I una vegada més serà l’espai del Quarter General Luque on es faci aquesta fireta del vi, que s’emmarca en el programa de les fires de tardor d’Inca i que tindrà lloc dissabte, dia 22.

La presidenta d’Activa’t Inca, Mar Nicolau, i el batle Virgilio Moreno han destacat a la presentació que enguany es bat un rècord de participació. Nicolau va destacar que “els cellers s’han bolcat amb la Nit del Vi, i això fa que aquest sigui una de les cites més atractives de la tardor a Mallorca i una de les iniciatives més dinamitzadores de la comarca. Tot un referent en el calendari de les fires d’Inca, que conclou amb la fira de les fires, el Dijous Bo“. Mar Nicolau va defensar l’aposta pel producte local i de proximitat i el vi, va dir, “n’és un exemple extraordinari, com també ho són les empreses, els comerços i els restaurants d’Inca”.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicens i una representació dels cellers inquers, entre els quals Hipólito Medrano, Bodega Nacra i Ramón Coll, de Son Bordils, varen ser presents a l’acte de presentació previ a la fira celebrada al Quarter General Luque.

La Nit del vi a Inca té vocació solidària des dels seus inicis i en aquesta ocasió també és un esdeveniment benèfic. Es destinaran els ingressos obtinguts a l’entitat Mater una vegada descomptades les despeses de l’esdeveniment. Aquesta organització serà l’encarregada de servir tapes i aperitius, que es podran aconseguir a preus populars. A més a més, l’entrada inclou un descompte de 5 euros per compra de vi dins el recinte, un descompte que serà acumulable i es resta del preu de qualsevol dels vins que hi haurà a la venda durant la fira.

Aquests són els cellers participants: Bodega Nacra, Son Bordils, Oloron, 7103 Petit Celler, Ca Sa Padrina, Vidal Serra, Blanca Terra, Ava Vins, Es Verger, Butxet, Vinya Taujana, Sebastià Pastor, Jaume de Puntiró, Karretània, Sa Cabana, Bodega Santa Caterina, Castell Miquel, Can Gelat, Son Alegre Vi Ecològic, Vins Ripoll, Sangria Rita.

Les fires d’Inca, prèvies al Dijous Bo, tres cap de setmana plens d’activitats/Ajuntament d’Inca

Un programa de Fires 2022 obert a la participació de tothom

L‘Ajuntament d’Inca ha planificat gairebé dues-centes activitats dirigides a tota la ciutadania, gràcies a la implicació de les associacions, entitats i col·lectius. “Després de dos anys sense poder celebrar les fires amb normalitat, estam molt contents de presentar la programació de les Fires d’Inca amb més ganes i il·lusió que mai. La resposta de la ciutadania inquera ha estat, un any més, excepcional, i tothom ha sumat per aconseguir una programació d’alta qualitat i variada. Moltes gràcies a totes les persones que any rere any fan possibles les Fires d’Inca”, assenyalava el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, el regidor de Fires, Antoni Peña destacava que “el nostre objectiu és mantenir l’essència de les fires i els esdeveniments tradicionals, alhora que cada edició anem incorporant noves activitats per modernitzar, actualitzar i ampliar la programació per tal que tothom pugui trobar un motiu per sortir al carrer, participar de les Fires i contribuir a fer poble”.

D’aquesta manera, les tres fires inclouen les tradicionals mostres, exposicions i mercats, juntament amb altres actes ja consolidats com el Tast de Ball, la Nit del Vi, Creativíssim, l’Exposició i Subhasta de Xots i Anyells, la Cursa de Sa Galleta o la Fira del Disc. Pel que fa a les novetats, enguany s’incorpora al programa de Fires, l’Octubre Fest, el Mercat del Circ, la Fireta Friqui i la Fira de Halloween, entre altres novetats.

Finalment, en nom de tot el consistori, Virgilio Moreno ha volgut convidar a tothom, sigui inquer o no, a acudir els tres caps de setmana de Fires a Inca i gaudir de la ciutat: “Vos animam a venir a Inca, participar dels diferents actes i omplir les places i els carres. En aquest sentit, no hem d’oblidar que les fires, com qualsevol altra celebració, les fan les persones. Per tant, sense la vostra implicació això no seria possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa