Balears Vadevi
Nit d’Estiu: blancs i rosats a Portocolom
Far de Portocolom

!--akiadsense-->

El proper diumenge dia 15 de juliol hi ha prevista una cita a Portocolom a partir de les 20h amb els vins blancs i rosats de set cellers del Pla i Llevant.

Les nits d’estiu demanen vins frescs per combatre la calor que no baixa ni amb la posta de sol. Els cellers de la DOP Pla i llevant són fidels a la seva cita anual a Portocolom per oferir els blancs i rosats d’anyada per refrescar l’ambient i els cossos. Els blancs i els rosats són els vins més desitjats durant la canícula. La frescor del vi al condensar la bavor de l’aire sobre el fi vidre de la copa anuncia l’agradable sensació que ens espera. Desprès la mescla d’aromes a fruites blanques o tal volta de pinyol amb la subtil acidesa cercada pels enòlegs fa que tenguem el just premi que esperàvem.

Set cellers, de Felanitx, Vidauba i Es Fangar; de Manacor, Miquel Gelabert; de Muro, Butxet i de Llucmajor, Bordoy i Vi Rei, oferiran els seus vins. Serà una bona oportunitat per conèixer els blancs del 2017, des de la varietat internacional chardonnay, a les pròpies: giró ros i premsal, ja siguin elaborats com a varietals o en cupatges: chardonnay-premsal, chardonnay-giró ros o de les tres varietats de forma conjunta. També hi seran presents el viognier i el moscatell.

Els rosats amb tota la seva paleta de colors: dels pell de ceba als rosats quasi vermells. Tots ells elaborats amb gran diversitat de varietats: callet, merlot, syrah i d’altres. Una bona ocasió per tastar i comparar i també i molt important l’oportunitat de parlar amb els bodeguers i enòlegs que han elaborat aquests vins, els qual poden explicar el procés seguit per aconseguir els vins que desitgen oferir.

Com és habitual la mostra tendrà una entrada de 10 euros, 5 dels quals van destinats a la compra de vi. Tot acompanyat de varietats casolanes de cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa