Balears Vadevi
La Nit de l’Oli torna a l’Aljub per presentar els OOVE de l’anyada

Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma ha acollit la celebració de la Nit de l’Oli, esdeveniment anual que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca per presentar al públic els Olis d’Oliva Verge Extra de qualitat diferenciada. L’acte va comptar amb un nombrós públic que va passar per l’Aljub per conèixer les propostes dels elaboradors Can Feliu (Porreres), Son Catiu (Inca), Treurer (Algaida), Oli de Son Matge (Valldemossa), Oli Son Mir (Palma), Karretània (Consell), Son Mesquidassa (Felanitx), Aubocassa (Manacor), Olis Sóller (Sóller), Sa Cadernera (Palma) i 7 Empelts (Petra), els qual han introduït els seus fins a 21 referències d’Oli d’Oliva Verge Extra mitjançant el tast, així com maridat en diferents tapes.

Joan Mayol: “cada vegada que feu un pa amb oli, que consumiu o recomanau Oli de Mallorca, salvau una olivera”/DO OLi de Mallorca

Cada gota d’oli de Mallorca compte

Sense obviar que aquest és un any complicat a conseqüència de la baixa la producció de la darrera campanya, sobretot en comparació amb l’anterior, durant l’acte, el president del Consell Regulador, Joan Mayol, deia que: “ Aquí teniu el resultat de la dedicació de mils de persones: els qui poden, els qui llauren, els qui reguen, els qui cullen, els qui transporten, els qui molen, els qui embotellen i els qui distribueixen. Tot un exèrcit, necessari per mantenir els olivars i seguir aportant cada any l’oli que ens alimenta a tots, a qui el consumeix i a l’economia de tota aquesta gentada.”

Mayol també ha volgut recordar que “cada vegada que feu un pa amb oli, que consumiu o recomanau Oli de Mallorca, salvau una olivera, l’arbre més emblemàtic i simbòlic de les nostres illes. Quina manera tan agradable de fer una contribució a la conservació del paisatge i el medi ambient de Mallorca.”

Un acte al qual han assistit el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director de Desenvolupament Local, Juan Antonio Esteban y la regidora de Comerç, Restauració y Autònoms, Guadalupe Ferrer. El conseller Joan Simonet ha destacat la qualitat excel·lent d’Oli de Mallorca i ha animat a consumir un dels productes més característics de la nostra gastronomia.

Els elaboradors oferiren tasts i tapes/CAIB

La Nit de l’Oli també ha comptat amb la col·laboració dels segells de qualitat de D.O Binissalem, D.O Pla i Llevant, D.O Maó-Menorca, D.O.P Oliva de Mallorca, I.G.P Sobrassada de Mallorca, I.G.P Ametlla de Mallorca i I.G.P Vi de la Terra Mallorca.

Més notícies
A Sóller s'ha encès el primer fogueró per celebrar la sortida de l'Oli Novell de la Cooperativa Sant Bartomeu/Joana Dols
La Cooperativa de Sóller presenta l’Oli Novell amb una festa
Una campanya anormalment reduïda no desllueix la celebració
A la presentació es varen poder tastar una dotzena de referències d'olis inscrits a la DO Oli de Mallorca/CR
L’oli novell és aquí: Al pot petit hi ha la bona confitura!
La DO Oli de Mallorca ha presentat els Olis d’Oliva Verge Extra d’aquesta campanya escassa però d'excelent qualitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa