Balears Vadevi
La Nit de l’Oli de Mallorca recupera les bones sensacions

Un any més s’ha celebrat la Nit de l’Oli, i ja van vuit edicions. Amb una edició del més estiuenca, ahir vespre va tenir lloc la Nit de l’Oli a Es Baluard Museu d’Art Contemporani a la qual una dotzena d’elaboradors del segell de qualitat Oli de Mallorca van oferir el tast dels seus Olis d’Oliva Verge Extra i sorprès amb les seves propostes de maridatge als assistents.

Va ser una retrobada molt emotiva en la qual el president de la DO Oli d’Oliva de Mallorca, Joan Mayol, va destacar la bona feina feta al llarg d’aquests darrers dos anys de pandèmia i de restriccions pels oliers que, així i tot han seguit amb la feina del dia a dia per que les oliveres es mantinguessin i la producció no se’n resentis.

Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca reclamà reconeixement pel sector primari/Cedida

Mayol, no va deixar passar la ocasió per recordar que “produir bons olis és contribuir a la millor alimentació possible dels nostres ciutadans i visitants”. “Els oliers, va dir, contribueixen a la sostenibilitat econòmica i ambiental de Mallorca, tant del territori com de la societat.” Així com també que “els olivars són sols una part de l’agricultura insular i és imprescindible que el sector primari tingui el paper estratègicque li correspon”. A la festa a les terrasses d’es Baluard hi assistiren Aubocassa, Es Roquissar, Finca Biniagual, Oli Verderol, Oli de Son Jordi, Olis Sóller, Sa Madoneta, 7 Empelts, Solivellas, Son Catiu, Son Matge, Son Mesquidassa y Treurer- que van oferir la degustació dels seus olis d’oliva verge extra. 

Es varen poder tastar les noves anyades de l’Olid ?oliva Verge Extra/Cedida

La Nit de l’Oli va servir de marc per reconèixer aquelles marques guardonades a certàmens exteriors especialitzats en Oli d’Oliva Verge Extra als anys 2020 i 2021 en quant a que contribueixen a difondre la qualitat i excel·lència de la D.O Oli de Mallorca. Així, es va fer entrega d’un diploma a Son Catiu pel Premi Millor Oli d’Oliva Verge Extra de les Illes Balears – Productor ESAO Awards Olive Oil Competition 2020. També a Son caiu li va correspondre un altre diploma per el Premi Mezquita Plata en el IX Concurso Ibérico de Aceites de Oliva Virgen Extra 2021.

Olis Sóller pel Primer Premi Millor Oli d’Oliva Verge Extra de les Illes Balears – Cooperativa ESAO Awards Olive Oil Competition2021 . I, finalment 7 Empelts Pel Premi Mezquita Plata en el IX Concurso Ibérico de Aceites de Oliva Virgen Extra 2021.

La consellera de la Concha va aprofitar per tastar els vins de Mallorca/Cedida

La vetllada va ser una gran oportunitat per poder tastar i apreciar la gran diversitat i qualitat dels olis d’oliva verge extra que elaboren les marques de la D.O Oli de Mallorca participants en aquesta edició de la Nit de l’Oli: Aubocassa, Es Roquissar, Finca Biniagual, Oli Verderol, Olis Sóller, Sa Madoneta, 7 empelts, Solivellas, Son Catiu, Son Matge,  Son Mesquidassa i Treurer.

A més del tast dels olis d’oliva verge extra es va oferir degustació dels productes de qualitat illencs D.O. Pla i Llevant, D.O. Binissalem, IGP Vi de la Terra de Mallorca; I.G.P Sobrassada de Mallorca; I.G.P Ametlla de Mallorca; D.O. Queso Mahón-Menorca; D.O.P Oliva de Mallorca i Pa d’Aquí.

José Cortes (ASCAIB) no falla mai en el seu compromís amb l’Oli de Mallorca/Cedida

Entre els assistents, Mae de la Concha, Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació; Jaume Alzamora, Conseller Promoció Econòmica Consell de Mallorca; Miquel Vadell Balaguer, director insular de Territori i Paisatge; Sebastià Aguiló, regidor d’Agricultura i Pesca de l’Ajuntament de Sóller; Pep Oliver president honor de la DO Oli de Mallorca; Antoni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant i Conxa Rosillo, vicepresidenta de la IGP Vi de la Terra de Mallorca, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa