Balears Vadevi
Nou Mantonegro de Can Majoral

El celler Can Majoral ha sorprès amb un nou monovarietal. Es tracta d’un vi 100% Mantonegro amb una elaboració distinta que li dóna la seva pròpia identitat i el fa diferent. Andreu Oliver, l’enòleg de la casa, en fa una definició amb tots els detalls de com va començar aquest projecte i del que trobarem dins la botella. Just falta tastar-lo.

Ja fa molts d’anys que decidírem fer una aposta clara per les varietats locals. Així, a principis del segle XXI, començàrem a plantar més callet i premsal, a més de varietats tradicionals que, en aquell moment, no estaven autoritzades, com el giró negre, la gorgollassa, el giró blanc, l’argamussa o el vinater. Després d’anys de cultivar, vinificar, experimentar, tastar i també de lluitar amb l’administració per aconseguir l’autorització d’alguna d’aquestes castes antigues, vàrem treure una nova línia de vins varietals dins una botella borgonya i amb la pintura d’un artista com a carta de presentació

Volien un vi que seguis la línea de varietals iniciada anys enrere, en aquest cas amb Mantonegro/Cedida

Començàrem amb el Capgiró, al cap de poc temps arribà la Gorgollassa, després el Callet i finalment el Vimblanc (amb aquest vi dolç recuperam la tècnica del vi bullit que tradicionalment s’utilitzava a moltes cases de Mallorca). 

Fa uns 3 anys ens plantejàrem treure un varietal de mantonegro però amb algun matís diferent respecte els altres vins. Ens hi posàrem i estam ben contents de treure la primera promoció d’aquest mantonegro, que és del 2019. El Mantonegro és de cultiu ecològic i fermenta dins depòsit d’acer inoxidable, amb suaus remontats i enfonsament de les pells durant dues setmanes. Després de premsar i de fer la fermentació malolàctica, una part reposa durant 9 mesos dins una gerra de fang i l’altre dins una bota de roure. Al cap d’aquest temps es torna a mesclar, es deixa reposar dins depòsit inoxidable durant uns 6 mesos i s’embotella. Hem cercat fer un vi honest, de preu assequible, suau,  bo de beure, que ens deixi una sensació de frescor i joventut en boca, amb una fragància varietal inconfusible i que sigui gastronòmic.

La pintura és de Francesca Martí, nascuda a Sóller i que, actualment, viu entre Mallorca i Suècia. Aquesta artista crea amb una gran diversitat de materials, utilitzant diferents tècniques com la pintura, escultura, fotografia, vídeo, multimèdia i música. Ha participat a un bon grapat de fires internacionals i ha exhibit la seva obra a galeries i museus internacionals.

Esperam que en gaudiu aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa