Balears Vadevi
Nova edició de “La cuina de la Serra”, centrada en el peix i el marisc

Si vius en algun poble de la Serra de Tramuntana i coneixes alguna recepta vinculada al món mariner, tan si són plats freds, plats cuinats, conserves (en sal, vinagre, sucre, oli, alcohol…), fermentats, fumats, escaldats o pasteuritzats, etc.), tens l’oportunitat de participar en la tercera edició de “La cuina de la Serra”, organitzada un any més per Tramuntana XXI. El que és important és que les receptes que hi presenteu continguin productes de la mar, peix o marisc, per què aquest és enguany el tema del concurs.

Aquesta competició forma part de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana. Les activitats, que tindran lloc entre el 21 i el 27 de novembre i tenen el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. Enguany la Setmana Gastronòmica s’enfocarà en posar en valor la cultura marinera i el patrimoni marítim-pesquer al voltant de la gastronomia.

Activitats variades i per a tothom

El programa inclou activitats molt diverses com visites comentades per les entitats Cayume i Save The Med a bord del llaüt tradicional La Balear; tallers d’elaboracions amb productes de la mar, com el taller d’escabetx a càrrec de la xef Maria Solivellas, de Ca Na Toneta, el de conserves de peix amb tècniques de fumat i assecat, a càrrec de la cuinera Margalida Mulet o el taller infantil d’estampació de peix local amb pintura, i conferències al voltant de la importància del patrimoni pesquer a la gastronomia, com la que oferirà la catalana Marina Monsonís, activista de la sobirania alimentària i artista. El programa complet es pot consultar a la web de Tramuntana XXI http://(https://tramuntanaxxi.com/iii-setmana-gastronomica-de-la-serra-de-tramuntana, a on es pot realitzar la inscripció gratuïta a les diferents activitats.

A l’acte de presentació han participat Marta Ferriol, directora tècnica de Tramuntana XXI, Margalida Mulet, coordinadora de la III Setmana Gastronòmic;a Lluís Segura, director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca; Albert Forés, director del Museu Marítim de Sóller i  Margalida Mulet Estrany, cuinera i directora de l’antiga Escola de cuina Alcari.

“L’objectiu de la Setmana Gastronòmica és posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari a través de la gastronomia”, ha explicat Margalida Mulet, Doctora en Antropologia de l’Alimentació i coordinadora de la Setmana Gastronòmica, “enguany hem decidit centrar-nos en la cultura marinera i en els productes de la mar, perquè de vegades quan parlam de producte local el peix queda en segon terme i pensam en fruita, verdura o ramaderia. Volem enfocar-nos en la cultura marinera i pesquera, molt rellevant sent una illa”.
Els que us interessi participar, encara teniu fins dia 18 de novembre per fer arribar les vostres receptes, amb el procés d’elaboració, la història i una foto a participa al correu de TramuntanaXXI. Podeu guanyar fins a 300€ en producte local de la Serra de Tramuntana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa