Balears Vadevi
Nova edició dels ‘Som d’aquí, Divendres de Vins’

Som d’Aquí Divendres de Vins és un projecte d’Urban Hostel Palma en el qual col·labora, per segon any, el Consell Regulador de la DO Binissalem. Es tracta de sessions formatives amb tast de vins elaborats pels cellers d’aquesta Denominació d’Origen mallorquina, gratuïtes i obertes al públic. Urban Hostel Palma és un alberg juvenil de referència a Palma, amb sensibilitat pel producte local, amb un projecte educatiu que pretén posar en valor el producte agroalimentari de Mallorca.

Les sessions de tast tindran lloc els divendres de 19.30 a 21h, a la capella del Urban Hostel, entre el 2 de juliol i el 17 de desembre, amb 2 sessions mensuals.

El programa de sessions proposat per la DO Binissalem abasta una àmplia temàtica relacionada amb la vitivinicultura, des de la iniciació al tast de vi fins a un recorregut enoturístic- virtual per la comarca, passant per sessions que posen l’èmfasi en les varietats locals de raïm: Mantonegro, Moll, Callet…; l’efecte del canvi climàtic; l’economia circular; la producció ecològica; l’elaboració de vins especials; l’efecte del pas del temps en els vins explicat amb tastos verticals; la festa de la verema o una sessió de Mindfulness & tast. A cada sessió es tastaran diversos vins dels cellers de la DO Binissalem que participen en aquest cicle.

Varietats locals, vitivinicultura i coneixement de la comarca de la DO Binissalem són aspectes que es veuran a les sessions/Cedida

En total seran 12 sessions en les quals participaran 7 cellers dels 12 que conformen la Denominació d’Origen Binissalem: Bodegas José L. Ferrer, Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Vinya Taujana, Can Verdura Viticultors i Celler Sant Catarina. Una dels sessions consistirà en una sessió de Mindfulness i tast de vins, amb la col·laboració de Essència Pilates.

El cicle comença quest divendres 2 de juliol amb la sessió Essències de la Terra -Iniciació al tast de vins amb pautes senzilles per a poder apreciar les aromes i sabors del vi, a càrrec de Francis Gamón, Enòloga i Tècnica del CRDO Binissalem. En aquesta sessió es tastaran dos vins monovarietales de Manto negro i de Prensal Blanc.

El 30 de juliol, el pagès vinater Pere Calafat del Celler Jaume de Puntiró impartirà la segona sessió, La copa natural en la qual explicarà la producció ecològica del raïm com a factor de qualitat i en la qual es tastaran tres vins d’aquest celler de Santa Maria del Camí, Jaume de Puntiró BLANC, Jaume de Puntiró ROSAT i Jaume de Puntiró CARMESÍ. Els tastos són gratuïts però les places són limitades i és precís reservar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa