Balears Vadevi
Una nova edició de la Festa del Vi Novell comença a caminar

Amb el crit d’“El vi novell ja és aquí”, els cellers de Santa Maria i el seu Ajuntament han comunicat els detalls de la Festa que enguany es reprèn amb tots els actes populars que envolten tradicionalment la Festa del Vi Novell.

Així els representants dels set cellers membres de l’Associació (Macià Batle, Jaume de Puntiró, Microceller Son Crespí, Bodegas Angel, Celler Ramanyà, Celler Sebastià Pastor i 7103 Petit Celler) han acompanyat el batle de Santa Maria, Nicolau Cañellas en la presentació del programa d’actes.

Mantenen d’aquesta manera un costum ancestral fent festa quan es treu a la venda el vi novell, el vi acabat a partir de la collita d’enguany, poques setmanes després d’acabada la verema. Un vi que fa escassament dos mesos encara era raïm i que ja està acabat d’embotellar, per tant vi de l’any. Serà la darrera setmana de novembre quan s’obrin aquestes primeres botelles de vi blanc, rosat o negre i quan es faci la festa, com mana la tradició.

La primera acció és prevista per dia 19, dissabte, quan els santamariers aniran a Son Llaüt amb els tractors a cercar les branques de pi que es penjaran a l’entrada dels cellers per indicar l’arribada del vi novell. No hi faltaran els Gegants i Capsgrossos, que acompanyaran la comitiva. I la novetat d’enguany arribarà diumenge, dia 20, amb una vermutada aprofitant el bon ambient que hi ha entorn el mercat. Es serviran els vermuts que s’elaboren als cellers del poble que darrerament han incorporat aquest producte a la seva oferta.

Entre el 18 i el 28 de novembre se situen els principals actes de les festes, com la trobada a la Plaça Nova, suspesa els darrers dos anys a causa de la pandèmia. Serà el dia 26, amb parades on e spodran tastar els vins dels set cellers del poble i també hi haurà presència de bars i restaurants de Santa Maria.

El cartell és original d’Apolònia Serra, que ha guanyat el concurs d’enguany/Cedida

Toni Bennàssar i Ángel Contreras, Brot de Pi 2022

Enguany s’ha fet, així mateix, el concurs de cartells. L’imatge promocional d’aquesta edició serà la de la guanyadora del concurs, en aquest cas Apolònia Serra. Ella i els mereixedors del guardó Brot de Pi, que l’Ajuntament i els cellers atorguen a persones estretament vinculades amb el món del via, rebran un obsequi en forma d’una mostra de vi dels diferents cellers.

Enguany el Brot de Pi serà per Antoni Bennàssar i per Ángel Contreras, a títol pòstum. L’acte tendrà lloc a Ses Cases des Mestres el darrer divendres de novembre, com és habitual. La música de Natàlia Tascón i Gori Negre i el ball dels Capgrossos completarán la revetlla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa