Balears Vadevi
Una nova generació de vinaters neix a l’institut de Binissalem

La noticia es coneixia fa només uns dies, arran de la visita del Secretari d’Estat d’Educació Alejandro Tiana a Binissalem.  L’IES Binissalem, que compta actualment amb 853 alumnes des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat, des del curs 2019/20 imparteix Formació Professional de la família professional d’Indústries alimentàries amb el cicle formatiu de grau mitjà d’Olis d’oliva i vins. A partir del curs 2022/23 incorporarà certificats de professionalitat d’obtenció d’olis d’oliva i d’elaboració de cervesa. Una mostra que aquest tipus d‘oferta formativa té bona acollida i resposta en el mercat laboral.

La visita de Tiana va servir per estalonar aquest projecte. El secretari d’Estat deia  que “el professorat està treballant de manera col·laborativa, un fet que és un dels elements més importants dels nous currículums i del que moltes vegades no es parla. La idea és que tots facin feina a una mateixa direcció, compartint classes, aules, alumnes, etc.”

Al que ha afegit també, que “en aquesta línia s’han d’aprofitar les bones pràctiques que ja s’estan desenvolupant en àmbit estatal. Hi ha quantitat de centres en els que ja s’estan fent moltes coses i, que han vist la oportunitat en aquest nou desenvolupament curricular com la manera de sentir un suport a formes de feina que ja venien treballant als seus centres. Una iniciativa  a la que nosaltres volem donar el nostre suport, com la visita d’avui a aquest centre”.

Estudiants de l’UPC davant l’Estació Enològica de Felanitx/Cedida

El celler Armero i Adrover ha rebut la visita d’estudiants de màster de l’Universitat Politècnica de Catalunya

Per altre costat, un grup d’estudiants de màster sobre territori de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha visitat les instal·lacions de  la DO Pla i Llevant. Luis Armero, propietari del celler Armero i Adrover, va ser l’encarregat de rebre’ls i mostrar les activitats de la DO en recerca, educació, divulgació i tasques en la vinya i el celler.

Luis Armero va acompanyar els estudiants en la seva visita/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa