La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat a la cocteleria Coquetier de Palma la proposta de còctel amb Oli d’Oliva Verge Extra per aquest estiu, creació en aquesta ocasió a càrrec del bartender Biel Ramon (The Van Bar): Oli Meri. El bartender Biel Ramon, campió d’Espanya de cocteleria en categoria de coneixement de l’any 2024 i guanyador de les dues darreres edicions del Campionat de Cocteleria de les Illes Balears, ha tengut en compte el paper de l’oli d’oliva en la cultura gastronòmica de l’illa de Mallorca i hi ha afegit un altre ingredient ben arrelat com és la tomàtiga per així oferir una versió revisada de clàssic Bloody Mary, amb aquesta picada d’ull al pa amb tradicional. L‘Oli Meri parteix d’aquesta inspiració que s’arrodoneix amb una ginebra amb botànics locals. “D’entre les varietats d’oliva autoritzades per a l’elaboració d’Oli de Mallorca, Ramon s’ha decantat per l’aroma i matisos suaus que ofereix l’Oli d’Oliva Verge Extra 100% arbequina, que integra al conjunt de la mescla i en forma d’aire, notes que encaixen a la perfecció amb el sabor de la tomàtiga i que donen com a resultat un glop untuós i alhora lleuger que connecta amb les nostres arrels i tradicions”, informen des de la DO Oli de Mallorca.

Biel Ramon, caparrut en la defensa del producte de proximitat
Biel Ramon representa una nova generació en el món de la cocteleria. Però tot i la seva joventut, és un gran admirador de la cocteleria clàssica i valora, i molt, tota la tradició de bons professionals i bons combinats que han fet història abans que ell. Es defineix com un defensor del producte local i de l’autoproducció: “Som un encaparrotat amb la pagesia i el producte de km 0!”.
Alineat amb la proposta de Ramon, es va acompanyar el còctel amb un ‘berenar de vermadors’, un suggeriment del cuiner Santi Taura en forma de biquini de tomàtiga i arengades.
A la Presentació d’Oli Meri no van faltar elaboradors del distintiu de qualitat, tampoc convidats de diferents àmbits com el director insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Álvaro Roca, el president de l’Associació de Bartenders de les Illes Balears, Juan Antonio García i el president de APAEMA, Miquel Coll, entre d’altres.
Per aquells que vulguin conèixer Oli Meri, el còctel estarà disponible al mateix Coquetier i al Taquero Mucho d’Inca durant les pròximes setmanes.