Balears Vadevi
Oli Novell, poc però molt bo

No ha estat un any bo pels productors d’oli de Mallorca però així i tot, amb una anyada curta la satisfacció arriba per la banda de la qualitat i de les vendes: 325 mil litres d’oli d’Oliva Verge Extra que han arribat al mercat pel seu consum marcant el seu màxim comercialitzador de la història de la denominació d’origen.

Són dades de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca que ha presentat els primers Olis d’Oliva Verge Extra de l’anyada 2022 al Casal Solleric de Palma. El president de la DO Oli de Mallorca , Joan Mayol, reconeixia que s’han collit i processat un milió de quilos manco d’olives a les tafones adscrites a la denominació d’origen.

Joan Mayol va fer una crida a l’administració per que no posas més traves als pagesos que puguin resultar un entrebanc a la seva activitat, en referència a la PAC i la crema de restes de poda/Cedida

Mayol ha destacat que “si bé la collita d’aquesta campanya ha estat inferior a la passada -les tafones han entrat prop d’1 tona manco d’oliva-, quant a comercialització 2022 fins ara és el millor any de la història de la denominació d’origen, podent-se arribar als 325.000 litres venuts, una tendència positiva que confirmaria l’acceptació creixent del producte amb segell de qualitat”. 

Mayol va fer també referència a la nova PAC, fent una crida “a evitar als pagesos complicacions que puguin resultar un entrebanc a la seva activitat, en referència a exigències com el quadern de camp en línia o la demora en les autoritzacions de crema de podes agrícoles”. 

Per part del regidor de Medi Ambient, Benestar Animal i Agricultura de l’Ajuntament de Palma ha senyalat “els ciutadans hem d’aprendre a consumir de proximitat. No hi ha res més ecològic i sostenible com consumir productes locals”. 

Els productors valoren un any difícil quan a producció pels bons resultats en comercialització obtinguts/Cedida

Tast de l’Oli Novell 

A la presentació hi va haver una barra de tast que amb fins a tretze referències sota el segell de qualitat. Entre aquests olis hi havia una mostra de la diversitat d’Olis d’Oliva Verge Extra de les varietats arbequina, picual, empeltre i mallorquina que, tant en monovarietal com en coupage, ofereixen els elaboradors de la DO Oli de Mallorca  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa