Balears Vadevi
Els olis de qualitat de les Illes Balears es presenten a la World Olive Oil

Els olis de les Illes Balears emparats amb els distints segells de qualitat han assistit, per primera vegada, a la World Olive Oil Exhibition, la fira internacional més important dedicada a l’oli d’oliva verge extra (OOVE), que té lloc al recinte firal d’IFEMA, a Madrid. Una participació que s’ha fet possible gràcies al suport de la conselleria d’Agricultura, a través de la direcció general de Qualitat Alimentària i Producte Local, que ha organitzat diferents tasts per donar a conèixer diversos olis d’oliva verge extra produïts a les Illes Balears.

Joan Llabrés ha destacat la tradició olivarera de les Illes Balears/CAIB

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha assegurat que «la presència a la fira de l’oli d’oliva verge extra elaborat a les Illes Balears servirà per donar a conèixer a productors de tot el món la qualitat excel·lent d’aquest producte». A més, ha afegit que «tot i que en alguns indrets de la Península es desconeix que a les Illes Balears es produeix oli d’oliva, l’olivera és un dels cultius mediterranis per excel·lència, i ha configurat un paisatge que s’ha convertit en un dels trets més característics de la serra de Tramuntana».El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local ha destacat que «la tradició olivarera de les Illes Balears ha evolucionat cap a una aposta per la qualitat en la producció, que millora les condicions de comercialització dels nostres olis».

Durant els dos dies de fira s’hauran fet dos tasts d’OOVE, dirigits per Lydia E. Larrey, directora de Comunicació i Promoció del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Mallorca. Larrey destacava la importància del suport institucional per poder fer la promoció d’aquest producte: “Estem molt agraïts per l’oportunitat que ens ha brindat la conselleria de presentar els OOVE de qualitat que es produeixen a Mallorca a una fira que com aquesta que atreu a professionals del sector oleícola. Pens que l’interès ha sigut notable, ja que només en el primer tast de la fira, s‘ha completat l’aforament amb tastadors interessats a conèixer les característiques dels olis illencs. Les cinc referències (Aubocassa, Sa Cadernera, Son Catiu, Treurer i Rodamón) han sorprès per presentar una intensitat i gran expressivitat aromàtica, acompanyada de sabor equilibrat i amable.

Avui continuaran els tasts. Avui, es comptarà amb olis amb la indicació geogràfica protegida (IGP) Oli de Menorca (Son Felip, Al Parico) i Oli d’Eivissa (Can Rich) i la denominació d’origen protegida (DOP) Oli de Mallorca (Can Feliu).

Lydia E.Larrey ha conduit els tastos dirigits als professionals/CAIB

La DOP Oli de Mallorca guanya posicions en el mercat

L’any 2024 es varen comercialitzar un total de 374.000 litres d’oli amb la DOP Oli de Mallorca, una xifra històrica, que representa un augment d’un 18,3 % respecte de 2023. També va augmentar el valor de la comercialització, en concret fins a 5.716.000 euros, un 30,1 % més que el 2023.

El 80 % de l’oli amb DOP Oli de Mallorca es comercialitza a les Illes Balears, un 7 % a la resta d’Espanya i un 13 % al mercat exterior. Alemanya és el país que més Oli de Mallorca importa, amb un 57 %, seguit de Suïssa i Japó, amb un 15 % i un 13 % respectivament; la resta, un 15 %, va cap a altres països.


Més notícies
Els elaboradors inscrits a la DO Oli de Mallorca han presentat els 'Verge Extra' de l'anyada/DO Oli de Mallorca
La Nit de l’Oli torna a l’Aljub per presentar els OOVE de l’anyada
Onze elaboradors adscrits al distintiu de qualitat han presentat els seus Olis d'Oliva Verge Extra a través de tasts i maridatges amb tapes
Les Illes Balears guarden un valuós patrimoni vegetal on destaquen les varietats tradicionals d'olivera, que ara s'investiguen/CAIB
La recuperació de l’olivera tradicional, senya d’identitat i patrimoni comú
L'IRFAP investiga les antigues varietats locals, que considera molt valuoses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa