Balears Vadevi
Olula Café: Berenars tot el dia i plat únic

L’Olula Cafè és una proposta on es pot anar a dinar, malgrat que el previst és anar-hi a berenar. La seva carta es diu Brunch Menú. El berenar és la seva especialitat, i el millor és que ofereix veritablement allò del brunch: berenar a qualsevol hora. És un lloc cèntric, a Ciutat, situat enmig del tràfec d’oficines, gestions administratives i d’altres caires, fins i tot prop de clíniques i consultes mèdiques. Es troba amagat entre la plaça dels Patins i el carrer Baró de Pinopar, baixant el d’en Santiago Rusiñol. Ofereix una taula a una porxadeta que dóna al carrer i mitja dotzena més a dintre; també té un raconet amb sofà, perfecte per un cafè amb pastes. Dolços que, com tot el que ofereix, seran fets allà mateix. El lloc és petit malgrat que acollidor.

Nosaltres hi anam, però, a dinar. Els migdies, a més d’allargar l’hora del berenar com a bon lloc de brunch, també ofereix un plat; la proposta del dia la trobareu anotada a la pissarra. Casolà, amb molta variació, pot anar des d’unes burballes o un arròs brut, a un aguiat de cullera de terra endins o un peix -el del moment- servit damunt unes verdures brasejades. Tot fet per la mateixa mà, la de l’amo de la cuina, en Javier Escoriza, que se n’encarrega de tot el que siguin viandes. De la resta, la mà amatent d’en Rodri Duran, el barista. Ells dos són tot l’equip. No debades és un lloc petit que no vol perdre la proximitat i l’atenció quasi personalitzada.

Javier Escoriza, l’amo de la cuina del café/Cedida

De fet, Javier cuina de cara al públic, i des d’alguna de les taules es pot comentar amb ell directament el que fa i com ho fa. Perquè el seu estri principal de cuina és un kamado japonès, un forn barbacoa de carbó, en què presenta els seus plats fets una mica al forn i un final com a la brasa. Si no sembla de creure, idò anau-hi; ell us ho explicarà de millor manera. Nosaltres, mentrestant, continuarem tastant-lo.

Ous poché, diguem-lis benedict damunt brioix casolà de fermentació lenta/Cedida

De fet, la nostra Taula Parada va coincidir amb un plat de cullera: no ens va costar res dir que sí a la proposta del dia: Sorropotún de tonyina fresca de San Vicente de la Barquera, un aguiat brouós de patata, pebre i tonyina, especialitat d’aquell entorn càntabre; homenatge del cuiner a la seva estada feinejant per allà. Mostra de bon cuiner: dur d’allà on cuines el millor cap a casa.

Torrada d’alvocat brasejat amb tomatiguetes i ceba al wok, crema fraîche i llavors/Cedida

A més del plat principal, compartírem, a manera d’entrants, algunes de les propostes del Brunch Menú habitual de la casa: començarem amb unes mostres de coca de ceba amb sobrassada i ens repartírem una torrada d’alvocat brasejat amb tomatiguetes i ceba al wok, crema fraîche i llavors, juntament amb uns ous poché, diguem-lis benedict damunt brioix casolà de fermentació lenta, ambdós per llepar-se els dits.

Per les postres triarem el pastís de formatge de cabra i uns pastissets de canyella; sempre trescant fruita natural, vàrem poder gaudir un bol de iogurt amb fruites variades exuberant després del que havíem menjat.

L’oferta de vins és escasa a l’Olula/Cedida

S’ha de dir que no és la proposta de vins el més atraient: acompanyarem amb un blanc chardonnay 2021 català de Ramon Roqueta ben fresquet, malgrat que no poguérem triar massa. En cerveses hi ha més per escollir. Els cafès donaren una excel·lent cloenda per aquest dinar que és molt més que brunch, no debades els cafès són la seva especialitat.

Establiment recomanat

Nom: Olula Cafè & Brunch

Responsable: Javier Escoriza, cuiner i propietari.

Ubicació: Carrer Santiago Rusiñol, 1. Palma. Telèfon 971 06 22 02

Reserves: No en fan.

Xarxes socials: Facebook i Instagram.

Concepte: Cafè com especialitat, acompanyat de brunch amb productes casolans. Per dinar ofereix un plat diferent cada dia (entre 10 i 13 € el plat) .

Horari: De dimarts a dissabte de 9 h a 16 h; diumenge de 10 h a 15 h. Dilluns tancat.

Propostes d’una carta que fa menjera/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa