Balears Vadevi
Onze cellers de Mallorca, a la primera edició de La Nit de Vinàlia

L’antic Teatre Romà de Pollentia ha estat l’escenari aquest cap de setmana de la primera edició de la Nit de Vinàlia. Organitzada per l’Ajuntament d’Alcúdia, s’ha fet amb l’objectiu d’acostar el patrimoni gastronòmic de dos mil anys enrere als contemporanis d’aquella ciutat romana, segona en importància després de Palma. Plats de la cuina antiga maridats amb el vi que tan ahir com avui es fa a l’illa.

La cita va comptar amb la participació d‘onze cellers que dugueren els seus vins per tastar juntament amb una mostra de cuina romana consistent amb una sèrie de plats distints a més de raïm i formatge, tot inspirat en la gastronomia de l’època en què es fundà la ciutat de Pollentia. L’assessoria tècnica ha anat a càrrec de l’arqueòloga Helena Inglada.

Cellers arribats de tots el racons de l’illa dugueren les seves elaboracions a Pollentia/Cedida

“Des de l’Ajuntament d’Alcúdia, àrea de patrimoni, i el Consorci de la Ciutat Romana de Pollentia volem agrair la participació de totes les persones assistents, les bodegues participants, i la tasca d’assessorament d’Inglada”, indiquen fonts de l’organització.

Una experiència per tornar al passat per una nit. El Teatre Romà lluia magnífic, amb el camí il·luminat amb leds, des de l’Oratori de Sant Anna fins a l’esplanada.

El vi va compartir el protagonisme amb la gasgtronomia de l’antiga Roma/Ceddia

Amb els doblers de l’entrada es feia un donatiu a benefici de l’Associació de lluita contra el càncer, delegació d’Alcúdia.

A través de l’associació Petits Cellers aquestes són les 11 bodegues participants: Vinya Taujana, Vidal Sastre, Can Vidalet, Jaume Puntiró, Es Verger, Butxet, Bodegues Bordoy, 7103 Petit Celler, Karretània, Mortitx i Blanca Terra.

Una experiència a repetir.

Vi a la fresca en una nit d’estiu per reviure la cultura romana/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa