Balears Vadevi
‘Pa d’aquí’, commemora el Dia Mundial del Pa cercant el relleu generacional

La marca col·lectiva ‘Pa d’Aquí, Forn i Tradició’ compta amb una nova web per donar visibilitat als establiments que en formen part. Vol, també, ser un altaveu per dignificar l’ofici de forner i tot el món que envolta aquest sector.

La marca ‘Pa d’Aquí’ la gestionen conjuntament ADR Balears amb l’Associació de Forners i Pastissers la marca Pa d’Aquí, Forn i Tradició, a la qual estan adherits 286 establiments amb obrador que ofereixen almenys dues tipologies de pa tradicional i elaboren el 70 % dels productes que tenen a la venda. Un dels principals objectius és que els consumidors identifiquin aquest segell amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.

La marca’ Pa d’aquí’ només la poden fer servir els forns tradicionals amb obrador/CAIB

Un nou espai web per promocionar el producte

Tots els forns adherits a Pa d’Aquí, Forn i Tradició tindran un espai a la nova web www.padaqui.es, on es podran consultar les dades principals i els productes que ofereixen. A més, també es donaran a conèixer les diferents tipologies de pa tradicional, així com les activitats que es duen a terme amb el sector, com les xerrades o les rutes guiades pels forns de diferents municipis, on es posen en valor els productes i la història que hi ha darrere cada establiment.

De fet, la Setmana del Pa 24 organitzada per ADR Balears amb l’Associació de Forners compta amb aquest tipus d’esdeveniments, com un tast de pa moreno i de xeixa amb producte local al carrer, concretament a la plaça de l’Olivar de Palma, el dimarts 15 d’octubre. A més, una xerrada per a alumnes i professionals de la forneria a càrrec d’Uco Bakery a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Finalment, el 17 d’octubre, els forns de Llucmajor protagonitzaran una ruta guiada per l’investigador i escriptor Tomàs Vibot.

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha destacat «la col·laboració publicoprivada que permet treballar per donar solucions a alguns dels reptes als quals s’enfronten actualment els forners, com pot ser el relleu generacional». Sáenz de San Pedro ha assegurat que «més de 380 alumnes de forneria ja han participat en les xerrades motivacionals de joves professionals organitzades per ADR Balears, i que permeten conèixer casos d’èxit i noves maneres de fer feina del sector que poden engrescar futures generacions a dedicar-se a aquest ofici». El conseller ha finalitzat «agraint al sector l’esforç per mantenir vives les tradicions gastronòmiques, ja que ofereixen a la ciutadania, no només el pa de qualitat elaborat de forma artesanal, sinó també tots els productes relacionats amb la identitat de les nostres illes».

Més notícies
Carles Font i Ima Giné, responsables del Forn Ben Cuit de Menorca | David Baret
La nostàlgia del pa d’abans cuit a la llenya 
El forn Ben Cuit de Maó s’ha sabut guanyar la confiança dels restauradors de Menorca gràcies a la qualitat dels seus productes i l’estima pel seu ofici
Si no les has de fer, compre-les al comerç local/Forn Reina M Cristina
Fer panades en família, un costum que es perd
Forners i pastissers adverteixen que el cost de la matèria primera ha pujat entre un 20 i un 50% i els preus finals s'han enfilat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa