Balears Vadevi
Palma cerca el ‘Tianet’, un pastís que representi les festes de Sant Sebastià

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la directora general de l’àrea, Clàudia Costa, el president de l’Associació de la Petita Indústria de Fleca i pastisseria, Miquel Àngel Torrens i Jaume Vic en representació de l’Obreria de Sant Sebastià, han presentat el concurs “Tianet” de Sant Sebastià, per tal de disposar d’un pastís que pugui arribar a ser identificat com a propi de les festes del patró de la ciutat. L’objectiu és, a més, que amb el temps, els ciutadans l’arribin a consumir de manera habitual, com ja succeix a altres municipis, amb l’espinagada, els bunyols, les coques de Sant Joan, etc.

El concurs va adreçat als artesans i professionals del forn i la pastisseria que elaborin els seus productes en un obrador de Palma. El pastís, que es denominarà “Tianet”, podrà ser dolç o salat i hi haurà de ser elaborat amb ingredients propis de la cuina mallorquina.

Segons ha explicat el regidor Jarabo “la conjuntura pandèmica ens va obligar l’any passat a ajornar aquest concurs. Enguany reprenem la iniciativa amb la qual volem destacar i visibilitzar les creacions gastronòmiques que es fan a la nostra ciutat, fent valdre la feina dels forners i pastissers i implicant-los en la creació d’una senya més d’identitat”. Mitjançant el programa de festes de Sant Sebastià 2022 el consistori farà una convidada a la ciutadania proposant-los fer una ruta de degustació que recorri tots els forns o pastisseries inscrits al concurs. Els establiments, a banda dels seus productes habituals, hi vendran la seva proposta de “Tianet”.

Els ciutadans podran votar a través de la plataforma tufaspalma. triant entre dues de les propostes que més els hi hagin agradat. El jurat farà una ruta de degustació i valorarà les diferents propostes. El pastís que obtingui una major puntuació passarà a tenir el títol honorífic de “Tianet de Sant Sebastià”. La seva recepta es publicarà als programes de festes dels anys pròxims, juntament amb el nom del creador i el de l’establiment guanyador.

Per poder participar-hi els establiments s’hi han d’inscriure al concurs abans de divendres 10 de desembre de 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa