Balears Vadevi
Palma tasta l’oli de la DO Oli de Mallorca de l’anyada 2023

La Plaça Major de Palma ha acollit un any més la Fira de l’Oli que organitza la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. En aquesta ocasió un dia de cel clar i bona temperatura ha afavorit la presència de públic. De fet, ja abans de la seva obertura oficial  ha començat a rebre nombrosos visitants interessats en un producte tan vinculat a la gastronomia mallorquina com és l’Oli d’oliva verge extra (OOVE).

En aquesta cinquena edició de la Fira de l’Oli hi han participat vuit elaboradors de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca – Són Mesquidassa, Oli Can Gori, Oli Novembre, Picarandau, Son Catiu, Treurer, Son Matge i Aubocassa-. Tots ells duien una mostra d’OOVE de qualitat, elaborat a partir de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre presentats en cupatge i en monovarietals, tal com han pogut comprovar aquells que no han dubtat a tastar alguna de les prop de vint referències presentades.

Tot i que el gran protagonista de la jornada és l’Oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca, a la fira també s’han pogut trobar altres especialitats gastronòmiques com l’oliva de taula amb DOP Oliva de Mallorca, les ametlles amb IGP Ametlla de Mallorca i els productes de Flor de Sal d’Es Trenc.

El públic va respondre des de primera hora del matí/DO Oli de Mallorca

Una anyada aromàtica i saborosa

Amb motiu de la presentació de la nova anyada, el president de la DO Oli de Mallorca s’hi referia als OOVE indicant que “han resultat d’una qualitat excel·lent, aromàtics i saborosos”. Això, sumat a què la collita havia estat molt bona, un 47% superior als cinc anys anteriors, tot i que el rendiment va ser inferior, “cosa que, malauradament, implica un increment de costs, que les empreses hauran de gestionar. Així i tot, l’oli mallorquí de qualitat no ha patit l’increment especulatiu de preu com l’experimentat pel peninsula‘’, explicava Mayol.

El president de la DO Oli de Mallorca, en el centre de la imatge, amb les autoritats/DO Oli de Mallorca

Amb el suport públic necessari

Entre els primers visitants la fira ha comptat amb el batle de Palma, Jaime Martínez; el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca; i la regidora d’Economia, Comerç, Autònoms, Sanitat, Consum, Mercats i Fires de l’Ajuntament de Palma, Guadalupe Ferrer, que en comitiva han recorregut les diferents parades. 

La Fira de l’Oli de Mallorca ha estat possible, un any més, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i al finançament de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. 

Més notícies
L'oli de Mallorca verge extra va ser el protagonista de la cita amb la Nit de l'Oli/DO Oli de Mallorca
La nova anyada dels ‘Verge Extra’ es presenta a la Nit de l’Oli
La DO Oli de Mallorca presenta 38 referències de quinze productors adscrits
Els assistents no es pogueren resistir a tastar l'oli novell de les 16 tafones que acudiren a la presentació/DO Oli de Mallorca
L’oli novell ja és aquí!
Segons el president de la DO Oli de Mallorca, és el segon millor any de la història quant a quilos, tot i que ha baixat lleugerament el rendiment en litres d'oli

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa