Balears Vadevi
El Parabere Fòrum Palma destaca el paper de les dones en el món gastronòmic

La ciutat de Palma serà, a partir de diumenge, l’amfitriona de la 8a edició del Fòrum Parabere i reunirà unes 400 participants de 40 països. L’objectiu és obrir un debat sobre l’equilibri de gènere, la diversitat i la inclusió a l’hostaleria. Per això s’abordaran qüestions relacionades a la promoció de la diversitat i la innovació en el món de la gastronomia, l’alimentació, la nutrició i l’agricultura, donant el protagonisme a la tasca i el talent de les dones implicades en aquests camps.

A més, aquesta trobada fórmula i promou plans d’acció i debats innovadors per a fomentar la contribució de les dones al sector de l’alimentació, amb la finalitat d’assegurar i promocionar uns valors sostenibles i saludables en tot allò que té a veure amb la nostra alimentació i amb el gran mercat de la gastronomia.

El Fòrum, que tindrà lloc el 23 i el 24 d’octubre i se centrarà a generar una major aportació de les dones en temes clau. Els debats i les ponències estaran protagonitzats per activistes de l’alimentació, científics internacionals, pagesos, i els millors xefs dels cinc continents.

Navarro, Canabal i Morillo presenten la trobada mundial sobre l’equilibri de gènere, la diversitat i la inclusió a l’hostaleria/Ajuntament de Palma

Maria Canabal, presidenta de Parabere Fòrum, ha indicat que fa temps que té els ulls posats en Palma i les Illes Balears i en la seva terra: “La proximitat a la natura i al producte han convertit Palma i les Balears en el punt de trobada per excel·lència perquè els emprenedors desenvolupin la seva competitivitat, des de petits productors d’aliments fins a restaurants premiats internacionalment. Estam segurs que l’edició de 2022 del Fòrum a Palma serà l’oportunitat de crear canvis, desenvolupament i millores. Només hi ha una cosa més profunda que la mar Mediterrània: la singularitat de les Illes Balears.”

“Redefinir el lideratge” serà el tema d’aquesta 8a edició. Per a ajudar a construir una visió de com serà la nostra indústria el 2040, hi hem convidat les ments més brillants del nostre camp.

Actualment, és obvi que hi ha un dèficit de representants femenines que liderin l’àmbit de l’hostaleria. Necessitam que s’escoltin les veus de les dones i que es desplegui el talent de les dones perquè puguem impulsar la confiança en l’alimentació i construir una visió de futur basada en els valors de la sostenibilitat i la igualtat d’oportunitats.

Enguany, els nostres ponents al Fòrum inclouran líders d’opinió -tant dones com homes- relacionats amb l’agricultura, l’alimentació i la gastronomia d’Argentina, Austràlia, Bèlgica, Colòmbia, Dinamarca, França, Espanya, Regne Unit, Estats Units d’Amèrica, i representants dels mitjans de comunicació i de la societat civil”.

Premi ‘Parabere Care’ 2022

A més, i com a primícia Canabal ha anunciat que el restaurant Souvenir de la ciutat de Gante ha estat el guanyador del seu prestigiós Premi Parabere Care 2022. El premi reconeix i celebra la importància de la integració de la vida laboral i personal en la creació d’una indústria hostalera sostenible. El seu objectiu és destacar a les persones i organitzacions que demostren lideratge en la gestió dels límits de la vida laboral i personal.

El premi es lliurarà a Joke Michiel el dilluns 24 d’octubre durant la celebració de Parabere a Palma.

Aquesta és l’imatge que ha estat distingida amb el primer premi Parabere Care, que e slliurarà a Palma/cedida

La trobada, que va haver de ser ajornada des de la primavera fins ara a causa de la pandèmia i que té el suport de Fundació Turisme Palma 365 juntament amb l’Agencia d’Estratègia Turística de les Illes Balears i pretén posar Palma i Mallorca en el panorama del turisme gastronòmic a partir d’ara. Per això, la regidora Elena Navarro ha dit que “estam convençuts que aquest Fòrum servirà per a donar a conèixer la ciutat de Palma com a destinació turística vinculada a la gastronomia“. En aquest sentit, Navarro ha reivindicat la gastronomia mallorquina i el valor de les dones xef.

Per altra banda, la directora general de Turisme, Rosana Morillo, ha transmès “l’entusiasme amb què acollim la comunitat de Parabere a Mallorca”. “Serà un honor mostrar-los la cultura, l’entorn natural i, per descomptat, la gastronomia de les nostres illes. La nostra és una gastronomia honesta i responsable basada en la reconeguda dieta mediterrània, la qualitat de la qual està indissolublement lligada al compromís de cuidar la terra i al respecte absolut per als qui la treballen. Acollir el Fòrum Parabere és una gran oportunitat per a fer valdre el lideratge de les dones de les nostres illes com a transmissores d’aquest patrimoni gastronòmic i celebrar tota una nova generació de cuineres, cellereres, agricultores o productores”, ha declarat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa