Balears Vadevi
Pastissos i vins mallorquins, el maridatge perfecte

Aquesta setmana s’ha fet un maridatge més de pastisseria i vins tranquils de la DO Pla i Llevant i VT Mallorca. Aquests tipus de maridatge no és molt freqüent. És més normal harmonitzar pastissos amb vins dolços, o vins tranquils amb aliments salats. “Ho vàrem començar a fer per atendre una petició de la fira dolça d’Esporles, diu Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, i l’acceptació va ser tan gran que ho anem repetint amb diversos pastissers“.

Aquesta vegada el convidat ha estat Lluís Pérez que té un merescut prestigi, i la sommelier encarregada del maridatge Daniela Figueroa.

L’experiència incloïa distintes creacions de Pérez com:

Pastís de fruits secs: galleta de vainilla i ametlles, coca d’ametlles, cremós d’ametlla torrada i mouse d’ametlla harmonitzat amb Espumós de Pere Seda, fet amb les varietats parellada i chardonnay. 12% d’alcohol.

Albercoc i xocolata blanca: mousse de xocolata blanca, crema d’albercoc de Porreres i panettone d’albercoc i xocolata blanca, maridat amb Viognier 2019 del celler Ángel (VT Mallorca). Varietal. 13% d’alcohol.

Carabassa amb espècies i caramel: galeta de mantega, crema d’ametlles amb carabassa i mousse de caramel lligat amb chardonnay Roure del celler Vi Rei (DO Pla i Llevant). Varietal. 13,5%.

Xocolata blanca: Mousse de xocolata blanca, cremós de xocolata blanca i gató d’ametlles acompanyat de Negre Suau del celler Can Coleto (DO Pla i Llevant) elaborat amb monestrell, merlot i cabernet sauvignon. 14%.

Els vins triats per fer el mardiatge/Cedida

Xocolata amb llet: mousse de xocolata amb llet, cremós de xocolata amb llet i gató d’avellanes unit al Manto Negro 2016 de la bodega Son Juliana (VT Mallorca). 14%.

Xocolata negre: mousse de xocolata 66% de cacau, coca de xocolata i oli i galeta de llet i avellanes ajuntat amb 1856 de 2018 del celler Macià Batle (VT Mallorca), elaborat amb manto negro, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Criança de 12 mesos en botes de roure francès. 14%

Una iniciativa que ha tengut bona acollida/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa