Balears Vadevi
Pastissos i vi protagonitzen el tast de Pla i Llevant a la ‘Fira Dolça’

En el calendari de fires de tardor, han fet fortuna les monogràfiques dedicades a algun producte concret a una elaboració concreta. Aquest és el cas de la Fira Dolça d’Esporles que cada any se celebra en aquest municipi veïnat de Palma i que s’ha convertit en una de les cites imprescindibles per al públic més llépol. Enguany no ha estat una excepció i milers de visitants s’afegien als esporlerins per degustar les variades propostes dolces representades a les paradetes. Així el diumenge 6 d’octubre s’ha celebrat la Fira Dolça i, com és tradicional des d’anys enrere, el dia anterior, es va fer el maridatge entre pastissos i vins de la DO Pla i Llevant que serveix de pòrtic a la fira.

Aquest any el pastisser convidat fou Lluís Pérez amb l’acostumada qualitat i originalitat dels seus productes, que havien preparat de manera especial perquè tenguessin menys dolçor per maridar-los amb vins tranquils. La sommelier Julianna González va ser l’encarregada de conduir el tast, en aquesta ocasió.

Els pastissos de Lluis Pérez, mestre convidat en aquesta edició/Biel Modino

Maridatges de pastissos i vi de la DO Pla i Llevant

Pastís de llimona i merenga amb el Marès blanc, de la Bodega Bordoy de Llucmajor. El pastís combina l’acidesa de la llimona amb la dolçor de la merenga. Al centre anava acompanyat d’una sorpresa de gató. Àcid i sucre fan una combinació molt agradable al paladar. El vi de color groc pàl·lid, està fet bàsicament amb chardonnay, varietat que dona intensos aromes a fruita madura i a flors. Ben equilibrat d’intensitat amb el pastís.

Ametlles, Negre Mediterrani de Can Coleto. Pastís de sabor molt suau fet a base d’ametlles triturades que ofereixen tots els seus aromes amb els olis que l’acompanyen. El pastís és coronat amb una ametlla torrada banyada amb cacau. El vi elegit és el Negre Mediterrani, ecològic, com tots el del celler Can Coleto. Fet a base de syrah tractat de la manera habitual que fan en aquest celler per aconseguir vins de sabor suau. S’aconsegueix en sotmetre-les durant la fermentació a processos especials propis i en limitar la presència de pinyols i pells.

Vins blancs i negres, tots tranquils, que formaren part del tast/Biel Modino

Poma i taronja. Va de Blanc de Butxet. La poma dona la massa al pastís amb sabors perfumats per la presència de taronja. El pastís va cobert amb una capa de sucre fos. Blanc de Blanc de Butxet està fet a base de les varietats autòctones de giró ros i premsal completades amb chardonnay i viognier. Aromàtic, suau i saborós amb una bona aportació de la criança durant mesos amb les mares.

Xocolata, Mossèn Alcover de Pere Seda. Pastís de xocolata, líquid i cremós al centre rodejat d’una massa. Coberta de xocolata. La xocolata usada té una gran concentració de cacau. Per aconseguir l’equilibri amb aquest pastís es precisa un vi potent de bona estructura. La llarga criança en bota del Mossèn Alcover fet a base de callet i cabernet sauvignon aconsegueix una compenetració perfecta entre les dues varietats completada per l’aportació aromàtica de la llarga criança en bota.

Finalment i ja fora del maridatge es va brindar per l’èxit de la fira amb l’escumós de Vi Rei Brut Nature de gran qualitat. Bombolla petita i constant. Fet amb la varietat autòctona premsal i chardonnay. Vi fresc i harmoniós amb aromes a fruita i flors. Persistent en boca.

Més notícies
Toni Fernández anima a maridar dolç i vi a la Fira Dolça d’Esporles
"Els hostalers guanyarien molt més si oferissin dues opcions de vi dolç per copes amb les postres", diu el sommelier
Es tractava d'adequar els vins als productes de pastisseria dolça de Can Oliveret/DO Pla i Llevant
Els vins de la Terra de Mallorca i Pla i Llevant superen el repte de la Fira Dolça d’Esporles
Un maridatge amb distints productes de pastisseria va ser protagonista d’aquesta trobada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa