Balears Vadevi sempre ha mostrat predilecció pel producte de proximitat, per les coses fetes a ca nostra. I molt especialmente pel vi fet a les Illes Balears. Per que creiem que més que mai s’ha d’apostar pel km 0, aquí teniu la llista de vins per aquest Sant Valenti, un Dia dels Enamorats en el que hi ha per triar.La proposta és del president de l’Associació Balear de Sommeliers, Daniel Àrias. A ell tot el mérit d’aquesta llista variada de possibilitats per fer una bona copa de vi amb la persona estimada.

Per cert la fotografia de les copes de vi de la portada del Balears Vadevi és de la DO Pla i Llevant, que ens convida a estimar i estimar-nos amb vins de la comarca, que t’arriben a casa per no haver de fer ni el desplaçament. Dit queda.

xxx

Anava Rosat

Nou projecte del celler Ava Vins en el qual se li dóna un tracte mai vist abans amb el raïm Mantonegro. És un rosat que passa 5 mesos amb les seves fines emboliques per a després envellir durant 6 mesos més en barriques de roure francès. De color rosa pàl·lid, explosius fruits vermells madurs i tocs fumats en nas acabat en boca amb un pas fresc, ampli i persistent.

xxx

Jaume de Puntiro Ancestral

Amb la varietat Premsal Blanc elaboren aquest espumós de mètode ancestral que consisteix a embotellar el vi a mitja fermentació per a conservar les bombolles. Aquí trobem fruites com la pera i el melicotó, flors com la rosa i el gessamí i un cert toc de brioixeria. En boca és fresc i de bombolla fina.

xxx

Clandestí de Ribas

Barrica amb gran percentatge de Mantonegro en aquesta edició limitada i irrepetible, elaborada amb el màxim respecte al mitjà i apenes intervenció en celler. Elegant color vermell de capa mitjana, amb aromes de fruites vermelles i negres, espècies i de lleugers tocs torrefactes. En boca és enèrgic, fresc, espurnejant, de pas fàcil i final llarg.

xxx

Torralbenc Rosat

Viatgem a Menorca ( Alaior ) per a conèixer aquest rosat de Monastrell de color rosa pell de ceba i aromes de fruits vermells frescos, mandarina i roses. En boca té volum, és complex, fresc i atractiu.

xxx

Són Moix Escumos Rosat Brut Nature

Miquel Gelabert fill és qui desafia amb aquest vi el seu projecte d’elaborar espumós de qualitat a Mallorca pel mètode tradicional. Aquí el seu rosat Pinot Noir i una mica de Callet, Brut Nature i amb 4 anys gairebé ja en rima, de preciós color rosa, aromes de fruits del bosc, brioixeria, balsàmics i flors vermelles, en boca és complex, envolupant, amb la bombolla molt ben integrada. De postgust llarg.

xxx

Noa

Toni Gelabert i el seu escassíssim Noa de Gargollasa , varietat que personalment m’enamora.

En Agricultura Biodinàmica, Noa té un bonic color vermell cirera de capa mitjana, amb aromes de fruita negra, espècies, bosc baix, fins torrats i cuir. En boca és fi, elegant, subtil, amb una acidesa espectacular que t’incita a continuar bevent..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa