Balears Vadevi
La pell del raïm s’incorpora al moviment “moda ètica”

Vivim temps complicats en els quals la cultura de l’aprofitament s’està imposant com una estratègia necessària per aprofitar al màxim els recursos.

En temps de verema una empresa sabatera mallorquina llança un nou producte: sabates fetes amb la pell del raïm, que queda una vegada premsat el fruit per fer el most i el vi. Dissenyades per un jove emprenedor Pau Mas, formen part d’una col·lecció de calçat que cerca, sempre, sorprendre el mercat amb productes inspirats amb materials naturals.

Yuccs és un empresa de calçat 100% local que treballa l’innovació en la fabricació del calçat. Entre els seus materials més innovadors destaquen el teixit únic de llana merina, el bambú i una sola feta a partir de la canya de sucre. Ara presenta la seva nova col·lecció Grape Casual, conjuminant un dels seus best seller, el model Casual, amb l’innovador material de pell de raïm

“La vinculació d’Espanya al sector vinícola és inqüestionable, perquè és un dels grans productors de vins de gran qualitat i prestigi. Concretament, l’any passat, aquesta indústria va produir 35,5 milions d’hectolitres de vi, que generen gran quantitat de deixalles, dels quals Yuccs s’ha fet eco de manera pionera en el sector del calçat a Espanya, a causa del seu gran potencial. És d’aquesta manera com la jove companyia mallorquina aconsegueix que moda i sostenibilitat s’aliïn de nou per a crear unes sabatilles unisex ultra còmodes”, diu Pau Mas, CEO de Yuccs. “Busquem l’autèntica diferenciació, recuperar o innovar en materials naturals d’una manera mai vista fins ara”, apunta Pau Mas.

El reaprofitament al·liat de la comoditat

Les primeres sabatilles de pell de raïm són model sneakers i responen al nom de Grape Casual i estan elaborades principalment a partir de la pell del raïm. Comparteixen les característiques del model Casual de la casa – fins ara disponible en la llana merina i bambú -, que es publiciten amb conceptes lligats al disseny i comoditat. “Aquest material sostenible, anomenat Grape Leather, es presenta com una de les millors alternatives a les pells convencionals d’animal o materials sintètics. Per exemple, per a la seva fabricació s’empra un 50% menys d’aigua que la que es necessita per a fabricar materials tradicionals derivats del petroli”, afegeix Mas.

La col·lecció presenta distints colors del mateix model/Cedida

Còmodes i adaptables

Es tracta d’unes sabatilles còmodes, lleugeres (a penes pesen 250 gr) i amb alta adaptabilitat a la forma del peu. A l’interior, hi inclouen un folre de llana merina amb altes propietats termorreguladores, que evita que el peu suï a l’estiu i el manté calent a l’hivern. La seva sola de canya de sucre és una de les parts més importants, ja que està dissenyada per a evitar les malalties dels peus i preservar la seva salut. Inicialment, la col·lecció es llança en tres colors unisex: White, Full Black i Full Navy. I, de cara a la tardor, la línia s’ampliarà amb els colors Khaki i Xocolata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa