Balears Vadevi
Petits Cellers celebren la recuperació de la producció prepandèmica

Les bodegues associades a Petits Cellers han produït 2.669.634 litres de vi durant l’any 2021, un 20% més que l’any 2020. L’associació ha presentat, avui a la Bodega de Sebastià Pastor de Santa Maria, el balanç de la verema d’enguany. Amb 45 cellers associats, Petits Cellers representa a la meitat dels cellers de Mallorca i aglutina també la meitat de la producció de vi que es produeix a les Balears.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicenç, ha fet una valoració “molt positiva” de l’anyada. “Estam contents perquè hem tengut una temporada turística molt bona i això s’ha notat en les nostres vendes, que han augmentat significativament”, ha dit Vicenç.

Guillem Vicenç, president de l’Associació de Petits Cellers, i Sebastià Pastor, amfitrió de la presentació/Cedida


Respecte a la climatologia, el president de Petits Cellers ha precisat que ha estat un any sec i calorós, però que això no ha afectat “l’excel·lent qualitat del vi de la nostra terra“.

Del total de la producció de vi d’enguany, el 51% ha estat negre (1.365.602 litres). Un 36%, blanc (982.990 litres). Un 11%, rosat (307.050 litres). I de vi dolç s’han produït 3.984 litres (0,15%).

Per denominacions, la majoria ha estat la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Mallorca, amb un 68,4% del total de producció. En segon lloc, la Denominació d’Origen de Binissalem, amb un 12,4%; la Denominació d’Origen de Pla i Llevant ha produït el 9,9%; i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears ha produït un 8,9 % del total, seguida de Vins de Tramuntana (un 0,22%) i de Taula (0,05%).

Objectiu, engrandir el mercat local

La majoria del vi que produeixen a Petits Cellers és exportat a l’estranger. “Gràcies a la gran i intensa tasca en promoció que feim des de l’associació, el vi de la nostra terra està molt ben considerat als països del nord d’Europa, molt millor que a la Península”, ha explicat Vicenç, que ha precisat que, ara, un dels seus objectius és donar-lo a conèixer entre la gent jove per augmentar la quota en el mercat local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa