Balears Vadevi
Petits Cellers tanca l’any amb més de dos milions de litres de vi produïts

 Satisfacció entre els integrants de l’associació de Petits Cellers a l’hora de fer el balanç de l’anyada: Durant aquest 2021, les bodegues associades han produït més de 2.100.000 litres de vi. Les 44 bodegues de Mallorca associades a Petits Cellers han passat comptes dels resultats a la Bodega Son Mayol d’Establiments (Palma), el balanç de resultats de la verema i temporada 2021, un any marcat per la crisi provocada per la COVID-19.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicenç, ha dit que enguany “la producció ha disminuït una mica respecte l’any passat -en què es varen produir 2.300.000 litres de vi- però els bodeguers estam contents perquè la qualitat del vi d’enguany és millor, d’una gran qualitat”. De fet, ha dit Vicenç a “Petits Cellers apostam per la qualitat en detriment de la quantitat”.

44 cellers integren l’associació adscrita a la PIMEM/Cedida

La producció de vi blanc ha augmentat un 5% respecte l’any passat. Del total del vi produït, un 37% (787.012 litres) ha estat de vi blanc. Per contra, la producció de vi negre ha disminuït un 5%. Se n’han produït 1.120.000 litres, un 52% del total. De vi rosat, se n’han produït 221.000 litres (un 10% del total de la producció); de vi escumós, un 0,21%. I no s’ha elaborat vi dolç.

Gran part de la producció es queda a les Illes, però entre un 15% i un 20% s’exporta al nord d’Europa. El president de Petits Cellers ha insistit en la importància de promocionar el vi de Mallorca a l’exterior perquè, ha dit, “a la península som uns grans desconeguts, no coneixen la gran qualitat del vi que es fa aquí”.

Petits Cellers produeix vins amb Denominació d’Origen de Pla i Llevant, Denominació d’Origen de Binissalem; Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca , i Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa