Balears Vadevi
Pla i Llevant i Vi de la Terra de Mallorca intercanvien experiències amb l’Institut de Richemont

Aquesta setmana la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca ha oficiat d’amfitrió a una colla de professors de l’Institut Supérier de Formation par l’Alternance de Richemont. Es tracta d’un centre especialitzat en estudis d’agronomia, viticultura, enologia i estudis socials. La visita s’ha fet dins el programa europeu d’intercanvi de professors Erasmus. L’objectiu era tenir una informació de primera mà sobre les activitats dins el món del vi i altres aliments a Mallorca. Aquest Institut està situat en el departament de Charente, en la regió de Cognac, municipi Cherves-Richemont.

En aquests sentit han fet una estada de feina en diversos cellers: Miquel Oliver, Pere Seda, Armero & Adrover i Can Coleto, on s’hi ha visitat els cellers i les vinyes i s’han interessat especialment per les varietats autòctones cultivades, els processos d’elaboració i els sistemes de comercialització.

La jornada va concloure amb un tast de vins de la comarca i productes de Mallorca/Cedida

En el darrer dia de l’estada varen visitar les oficines de l’Estació Enològica de Felanitx on es varen reunir amb representants de la DOP Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca i amb professors de l’IES Felanitx. En aquesta sessió es va fer una presentació del centre d’estudis francès, de l’IES Felanitx i es va presentar una panoràmica del vi de Mallorca: passat, present i futur en el que es va fer menció especial a les relacions amb França durant el segle XIX.

Durant la sessió també es va fer un tast de vins i degustació de productes locals. Finalment, varen fer una visita a l’IES Felanitx per conèixer les seves instal·lacions relacionades amb els estudis de formació dual i professional d’agricultura, horticultura, viticultura i enologia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa