Balears Vadevi
Pla i Llevant organitza un ‘tast a cegues’ per a l’ONCE

Coneguda és l’afició del delegat de l’ONCE a les Balears, Josep Vilaseca, pel vi, del qual n’és un bon coneixedor. Per això va ser fàcil quallar una iniciativa engrescadora en la qual el vi es el protagonista i les condicions del tast igualen a tots els participants, un tast a cegues. DO Pla i Llevant, ONCE i la patronal CAEB han col·laborat en aquesta ocasió per dur endavant aquesta iniciativa.

 Josep Vilaseca, delegat territorial de l’ONCE en la presentació del tast/cedida

El tast el va dirigir Carmina Sender, enòloga de Bodegas Bordoy. Els assistents van entrar a la sala amb els ulls coberts amb un antifaç per que l’experiència fos total, des de bon començament, en eliminar el factor visual per a tots els assistents. D’aquesta manera es va poder comprovar com canvia la percepció del vi en ser eliminada la informació que captem per la vista. Es van aguditzar la resta dels sentits: olfacte, sabor, tacte. Fins i tot, el so del vi en servir-se a la copa. Una experiència molt interessant i il·lustrativa.

Aquesta experimentació és utilitzada, de forma pionera, per l’ONCE per donar a conèixer al públic com es capta l’ambient per part de les persones amb deficiència visual.

El tast a cegues, una experiència sensorial total |cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa