Balears Vadevi
Pla i Llevant presenta els vins de l’anyada 2023

Els vins de la nova anyada de la DO Pla i Llevant ja són al carrer. El dijous, 21 de març, es va dur a terme la presentació de les referències que enguany arriben al mercat. L’acte es va celebrar, com ja és habitual, a l’Hotel GPRO Valparaíso de Palma. Oferiren a tastar els seus vins deu cellers adscrits a la denominació d’origen. Els assistents també varen poder tastar, també, productes de diferents segells de qualitat com ametlles, oli, olives, formatge i sobrassada. Més de quatre-centes persones no es varen voler perdre aquest esdeveniment.

Representants del cellers adscrits amb el president i la directora de la DO PLa i Llevant/Biel Modino

Una climatologia favorable amb bons resultats pels vinaters

Hi havia expectació per tastar els vins de l’any 2023. Les condicions climatològiques que es varen donar durant tot l’any varen ser favorables. Després de dos anys de sequera, a la primavera va ploure amb quantitats que varen permetre un bon desenvolupament dels ceps a l’època del verol (canvi de color dels raïms) i la maduració. Les pluges moderades de l’agost varen ser adequades per evitar la deshidratació dels grans de raïm. S’ha de destacar l’estat sanitari del fruit, si bé es va recordar que a l’inici de la primavera hi va haver un poc de míldiu i cendrada, que es va combatre fàcilment.

En els vins que es fan sota la denominació d’origen Pla i Llevant estan representades moltes de les varietats cultivades a la comarca tant, autòctones, com callet, fogoneu, premsal o giró ros, com internacionals: cabernet sauvignon, merlot i syrah i s’observa una trajectòria ascendent en qualitat els vins blancs com negres i rosats.

Brindis de les autoritats que assitiren a l’acte/Biel Modino

L’acte va comptar amb la presència de les autoritats, Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Maria del Pilar Amate, consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament, Joan Llabrés, director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Ana Torres, Directora General de Medi Natural i Gestió Forestal, Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Álvaro Roca, director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Alfredo Arias director Insular de Comerç i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler.

Més notícies
Un moment del tast dels sommeliers al celler de Pere Seda, de Manacor/DOP Pla i LLevant
DO Pla i Llevant fa el primer tast de vi de l’anyada per Sant Martí
Destaquen les bones sensacions en unes elaboracions varietals en rama que encara se n'han d'anar polint
Els vins representaven onze cellers de la DO Pla i Llevant/Biel Modino
Els vins de la DO Pla i Llevant tornen a Experiència Verema Barcelona
Referències d'onze cellers varen formar part del tast dirigit per Carmina Sender

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa