Balears Vadevi
“Poc a poc”, la fira de vins de baixa intervenció

Diumenge 16 de juny als magatzems de Lundgren Wines es va celebrar la tercera edició de la fira de vins Poc a poc. És un esdeveniment cridat a congregar elaboradors de vins de baixa intervenció, procedents de diferents indrets geogràfics. Precisament aquesta característica, juntament amb la filosofia del màxim respecte a les vinyes i del terrer, fa que sigui un esdeveniment molt esperat tant pels tastadors de vins, com pels mateixos vinyòvols i productors.

En la tercera edició de la fira hi ha hagut 36 expositors/CB


En aquesta edició, els organitzadors Bar La Sang i Lundgren Wines, han aconseguit reunir 36 expositors. Més que una fira de vins, és una festa d’amics. Durant tota la jornada és
respira un ambient festiu i donat al “bon rollisme”.
Cal destacar la presència dels vins de Mallorca. De mà dels experimentats 4 kilos, sorpreses agradables amb el seu Motor Callet. Taxi Wines i el seu escumós per a amics i família. Son Vell i els seus vins francs. El jove Toni Vall que s’estrenà amb el seu blanc el qual ja cridà l’atenció dels que el pogueren tastar. Els fans de Soca-Rel, tastaren quasi tot d’aquest celler, de mà de’n Pep Rodríguez, un luxe!.

Òscar Navas va dur els seus vins a la fira/CB

Un novell Premsal Man responsabilitat de Fede Oddino. Cati Ribot, la dama de Mallorca dels vins de baixa intervenció, hi va dur el seu Cambuix entre d’altres de les seves creacions.

Una descoberta, foren els vins de Panduro Vinos, elaborats amb varietats locals. Jaume Prats i els vins arrelats a diferents indrets de l’illa. La jove elaboradora Hada Furthaman
amb dos nous vins a tenir en compte. Taller de vins Cas Quitxero. Albert Dols, Solu wines, Can Cavall blau i Jugo vins, foren els representants de l’illa.
Aquesta estesa representació d’elaboradors, dins la filosofia i manera d’entendre la terra, les vinyes i els vins de baixa intervenció, són la manifestació que a Mallorca hi ha bona
matèria primera per fer-ho, obtenint-ne un bon producte.

Els elaboradors mallorquins com Pep Rodríguez, varen muntar parada a la fira/CB

Els vins de més enllà de Mallorca

Des de França; Domaine des Grottes i els seus desconcertants vins del beaujolais. Des d’Hongria Barnag. De la Península Ibèrica; El abuelo wines, Vinestar, Jorge Olivera i Bizio (sidra).

Joan Ramon Escoda va participar amb els seus vins /CB

Hi hagué molt bona representació de vins de Catalunya; Escoda Sanahuja, La Salada, Clos Lentiscus, Finca Parera i La Furtiva. D’ells podem dir que són uns experimentats elaboradors i que amb el seu mestratge, els seus vins ja sumen molts de seguidors, els quals van abarrotar els espais que ocupaven.

Menys coneguts, però amb empenta Auka Vins, La Guixera (Penedès) de Pol Andsnes, el qual va ser una gran descoberta amb el vins elaborats amb xarel·lo, xarel·lo vermell i sumoll. Cal destacar els ancestrals del celler Dumenge (Penedès) i els aromàtics vins fets amb bobal per Wild Fermentation – vinos libres por mujeres de Mònica i Estrella Zas.

Aquestes quatre retxes són un resum molt concentrat del que es pogué tastar i experimentar diumenge a la fira “A poc a poc”.

El motor, monovarietal de callet, de 4 kilos va agradar a la cronista/CB


Més notícies
Bibiloni: 'L’illa està vivint una revolució del vi, que definiria com una cerca del potencials de les varietats autòctones' | cedida
Catalina Bibiloni: “El vi de Mallorca viu una revolució basada en les varietats autòctones”
Docent i comunicadora, comparteix en aquesta entrevista com la passió transforma una aficionada en una analista sensorial de vins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa