En una gala que ha tingut lloc a Son Amar, s’han lliurat aquesta passada nit els primers Premis Gastronòmics de Mallorca, un projecte que neix amb l’objectiu de reconèixer “la cultura del bar, a les famílies que serveixen bé, als professionals que ha apostat pel producte local i per la gent que promociona Mallorca a través de la gastronomia”.
Són paraules de Josep Roquer, director de Ràdio Mallorca Cadena Ser, un dels patrocinadors de l’esdeveniment, juntament amb el diari Última Hora i la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, PIMEM. Precisament, el president d’aquesta organització empresarial, Jordi Mora, recordava: “Estem parlant d’un sector de 9.000 establiments, una oferta molt variada i que té un impacte molt positiu en la configuració de la nostra oferta turística si pensem en el nostre mercat, però també un impacte molt positiu per als residents que poden degustar una gran varietat de productes de la nostra terra”.
El xef català Ferran Adrià ha actuat com a padrí en aquesta primera edició dels premis, que ha reconegut, en aquesta primera edició, els següents establiments i projectes. Els repassem per categories:
“Categoría Bar”
- Premi Cultura de Barra. Vermutería La Rosa.
- Premi Millor Variat: Bar Can Biel Felip.
- Premi Millor Llonguet o Pa amb Oli: Bar Bosch.
- Premi Millor Barista: Borja Salas (Arabay Coffee Roasters).
- Premi Millor Cocteleria: Brassclub.

Categoría “Promoció Agro Alimentària”
- Premi Mecenatge i Patrocini: Feria Horeca Baleares.
- Premi Producte Local i Proximitat: Can Company.
- Premi Divulgació i promoció de la Gastronomia Mallorquina; Andreu Genestra.
- Premi Millor Forn o Pastisseria: Fornet de la Soca.
- Premi Millor Vi o Celler: Bodega Macià Batle.
Categoría “Cuina i Gastronomia”
- Premi Millor cap de Sala: Cristina Pérez (Restaurante Schwaiger)
- Premi Millor Xef: Santi Taura.
- Premi Millor Trajectòria: Tomeu Caldentey.
- Premi Millor Restaurant: Restaurant Andreu Genestra.
- Premi Millor Xef Revelació: Javier Hoebeeck (Restaurante Fusion 19).