Balears Vadevi
Els premis RURAL UP reconeixen quatre projectes de joves emprenedors

 L’associació Mallorca Rural ha lliurat els premis del programa Rural’Up 2025, una iniciativa que dona suport a persones emprenedores del món rural mitjançant un itinerari de formació, acompanyament i assessorament personalitzat. En aquesta tercera edició, els projectes guardonats enguany són:

  • Agrisense, una empresa de Manacor que desenvolupa tecnologia per optimitzar el reg i la gestió de cultius mitjançant sensors intel·ligents amb suport d’intel·ligència artificial. La seva cara visible és Rafael Blanquer Robles. Dissenya solucions d’agricultura de precisió per a cultius d’impacte a Mallorca, utilitzant tecnologia IoT, plataformes digitals i intel·ligència artificial. El projecte busca millorar l’eficiència, optimitzar recursos i augmentar la productivitat dels cultius, amb l’objectiu d’impulsar una agricultura més sostenible i rendible a través de dades precises i en temps real. Per a més detalls. https://www.agrisense.es/
  • Multiplicació de llavors. És un projecte de l’ Associació de Varietats Locals, https://www.varietatslocals.org/ , que produeix llavors ecològiques. Radicada a Porreres al capdavant de la qual hi ha Aina Socies, el seu objectiu principal és assegurar la viabilitat econòmica del projecte. Les llavors provenen d’una xarxa de productors que després, a l’Associació, grups de voluntaris fan l’extracció, neteja i control de germinació. La part d’envasat la realitza la Fundació Estel de Llevant.
  • Son Pere Jaia, un celler artesanal en el terme de Campos en el qual Damià Rius Vallespir que recupera el saber tradicional de la vinya per elaborar vins amb identitat pròpia i fer productes cosmètics amb l’excedent. Son Pere Jaia uneix tradició i innovació per crear vins amb caràcter i profunditat. Amb vinyes a Campos cuidades amb respecte per la natura, el most de raïm fresc es transforma a través d’un procés meticulós de fermentació, criança en bota i maduració. La verema es realitza a mà, seleccionant només els millors raïms per capturar l’essència del terrer mallorquí. Si necessitau més informació sobre el projecte: https://www.sonperejaia.com/ca
  • Elena Imm, projecte d’una jove agricultora que gestiona una explotació agrícola ecològica a Campanet. Avui dia compta amb fruiters, cereals, olivar, hort i ramat d’ovelles. La idea és fer un obrador durant aquest any i engrandir la producció, així com crear una marca comercial. El projecte inclou per tant, la transformació alimentària amb productes de proximitat, posant en valor l’economia circular i el consum responsable.
Joan Gaià té la seva formatgeria a Manacor, on elabora formatges de llet de cabra eivissenca/Mallorca Rural

El jurat dels premis ha estat format per professionals de referència en el sector: Silvia Delgado, gerent de l’ADR; Diego Riera, responsable d’Acció Social de CaixaBank, i Luis Rubí, director insular de Medi Ambient.

L’acte, celebrat al Centre BIT Raiguer d’Inca, ha servit per presentar els projectes d’aquesta edició i nous impulsos com Ànneres Son Miró, de Mateu Nicolau Coll, que està enfocat en la producció i venda d’ous d’ànnera. Vol oferir un producte diferenciat i de qualitat, destinat tant a restaurants com a botigues locals. Tot i que encara no opera, la iniciativa pretén consolidar-se en el mercat gastronòmic, aprofitant la creixent demanda de productes autòctons i diferenciat, a més de fomentar la connexió entre emprenedors i agents del territori.

El cuiner Miquel Serra va ser l’encarregat de servir la picada que es va servir per cloure l’acte/Mallorca Rural

Rural’Up és una iniciativa de Mallorca Rural per promoure l’emprenedoria al medi rural, amb el suport de CaixaBank —en el marc del seu programa Tierra de Oportunidades, que reforça el seu compromís amb els entorns rurals a través de la col·laboració amb els Grups d’Acció Local—, i amb la col·laboració d’ADR i el SOIB.

Més notícies
Les empreses premiades han presentat projectes innovadors dins l'àmbit rural/CAIB
Mallorca Rural estalona quatre empreses del sector amb els premis Rural’Go
Distingeix plans estratègics empresarials del món rural de Mallorca amb 1.000 euros, a més de donar suport tècnic per implantar-los
Premiats i membres del jurat d'aquesta segona edició dels premis Rural'Up/Mallorca Rural
Mallorca Rural premia quatre projectes d’emprenedoria agroalimentària
Els projectes que han participat en aquesta segona edició de Rural’Up han superat un curs de capacitació a càrrec d'entitats i empreses experimentades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa