Balears Vadevi
El president de la DO Binissalem, preocupat per l’augment de la producció de raïm
José Luís Roses Ferrer, és el president de la DO Binissalem
José Luís Roses Ferrer, és el president de la DO Binissalem

!--akiadsense-->

El president de la DO Binissalem, José Luis Roses Ferrer, ha parlat pel suplement Fora Vila Verd del diari El Mundo/ El Dia de Balears, la setmana que ha rebut l’homenatge de la Cambra de Comerç de Mallorca. Roses rebia la Medalla d’Honor de la institució que ha presidit els darrers 4 anys i aprofitava per reclamar una millora del sistema de finançament autonòmic. Però al Fora Vila Verd, Roses parlava de vinyes i de vi.

Sense pèls a la llengua

El periodista Xavier Casasnovas planteja l’entrevista al president de la DO Binissalem que està acompanyat pels seus dos fills, Maria i Pepe, que un dia seran el seu relleu a l’empresa familiar.

A preguntes de l’informador sobre la situació del mercat els Roses responen que, sortadament, bona part de l’anyada del celler es ven a Mallorca mateix però es mostren preocupats pel fet que cada vegada hi ha més hectàrees dedicades al conreu de la vinya i reconeixen que passen pena perquè no arribi un dia en què sobri de raïm.

L’entrevista toca també un altre tema d’actualitat, la futura Llei Agrària que tramita el Parlament Balear a proposta del Govern i que no té les simpaties de la patronal agrària ASAJA. José L. Roses es mostra molt crític. Afirma que el text els preocupa perquè posarà en perill llurs propietats i negocis, perquè no respon a les necessitats del sector primari ni els dóna garanties. Qualifica la llei de sectària que prioritza sectors minoritaris, afirma textualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa