Balears Vadevi
Projecte Terra Escursac, la nova criatura de Karretània

Karretània és un celler que no fa renou però fa bons vins. Respon a la manera de fer de Toni Sans, un pagès que li agrada fer feina a Fora Vila, amb la terra o amb el bestiar i que, a més, passa gust de fer vi. I ho fa bé.

No és de prendre decisions precipitades, en Toni. És de pensar bé les coses. Per això quan es llança a fer un nou vi és que ho té clar: “La cosa va anar així: Un company que tenia una finca i volia sembrar una vinya i me va demanar consell. Li vaig proposar plantar Escursac, que és una varietat que encaixa bé en la nostra línia de vins monovarietals d’autòctones. Et dona uns vins frescos, bons de beure…, no cercam criança“, explica Toni enfeinat al celler aquests dies de verema.

Karretània té la seu a Consell | Foto: celler

Un vi per la gent jove

“I és que l’Escursac respon a això, afegeix, té color, no té molta graduació alcohòlica i sobre tot hem pogut comprovar que agrada a la gent jove“. Un punt aquest molt interessant, ara que el sector té interès en captar una nova generació d’amants del vi.

L’Escursac de Projecte Terra “és vocacionalment un monovarietal però s’ha hagut de fer un cupatge amb un 5% de Syrah per donar-li estructura, confessa Sans, que explica que la vinya encara és jove; només té cinc anys. I ha estat un mes i mig en barrica de 500 litres.

Enguany, amb callet o mantonegro

“Enguany també el farem, aquesta vegada no sé si amb callet o mantonegro per donar-li un poc més de volum i fins i tot el passaríem per barrica”. Un vi que té molta fruita, barrica, i que és lleuger en boca, fàcil de beure, fresc, ideal per aquestes nits de finals d’estiu. “Un vi que, diu Toni, respon a les nostres quimeres amb les varietats autòctones. Estam pensant amb la gorgollassa, que també ens agrada molt”.

D’aquesta anyada, del Projecte Terra Escursac se n’han fet 400 botelles, que ben segur, seran molt cercades…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa