Més de 6.000 persones han gaudit aquest dissabte de la tercera edició que el Raïm Wine Fest ha celebrat a Sa Bassa Nova, de Portocolom. Vins blancs, rosats i també negres de 16 cellers de
Mallorca omplirem les copes d’un públic jove i familiar, que va apostar un any més per la festa del vi. “Cada any és un èxit”, confirma Miquel Binimelis del celler felanitxer, Vidauba: “he vengut els tres anys i hi ha una cosa molt important: hi ha molta gent jove i gent que ve de tot Mallorca, exclusivament per aquest festival”. Jaume Vidal del celler Tianna Negre ha estat als Raïms de
Costitx, Pollença i Palma. Ahir es va estrenar a Portocolom. Reclama que en els festivals “també hi pugui haver vi de la terra, per què no? Tenim vins frescos, fàcils de beure, que són ideals per gaudir de nits d’estiu com aquesta, als 31 graus que estam. I per aquells més gastrònoms, també tenim vins més complexos”.

Per al conseller d’Agricultura, Joan Simonet, el Raïm “és una gran promoció perquè es conegui el producte, estigui en primera línia i que els visitants s’enduguin un bon record dels nostres vins.
Perquè no només els consumeixin aquí, sinó que després quan vagin a un restaurant, a una tenda…cerquin aquests vins d’extraordinària qualitat i els comprin”. L’aposta del Raïm Wine Fest
per Portocolom ha crescut enguany, en paraules de Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca: “hem passat d’onze a setze bodegues. El Raïm ens permet acostar el que fan els
nostres cellers al públic en general i apropar el consum responsable de vi a la població. Hem anat per diferents pobles de Mallorca i aquí, a Portocolom, sempre tenim una acollida extraordinària”.

12 edicions fetes i ja es prepara la tretzena
La fórmula funciona i Portocolom és de les localitzacions que més èxit tenen per la seva ubicació: El festival es fa a Sa Bassa Nova, arran de mar i a l’estiu això és especialment atractiu, però en totes elles la resposta del públic indica una acceptació cada vegada més ampla dels vins fets a Mallorca que els assistents estrangers coneixen bé. Prova d’això és que la IGP Vi de la Terra Mallorca ja prepara noves edicions del festival, entre les quals la segona edició de Palma a mitjans del mes de novembre. La de l’any passat, amb 15.000 visitants, va batre el rècord de totes les edicions anteriors i les que han vengut després.

Els 16 cellers que han participat enguany en el Raïm Wine Fest de Portocolom han estat Can Feliu, Galmés i Ferrer, Blanca Terra, Conde Suyrot, Dalt Turó, Caseta Vella, Vinyes Mortitx,
Dunord Vitícola, Es Verger, Celler Canyelles i Batle, Butxet, Jaume de Puntiró, Sebastià Pastor, Ses Talaioles, Tianna Negre i Vidauba. Entre tots han ofert més de 50 referències de vins blancs, negres i rosats en una vetllada que va començar a les sis del capvespre amb la fotografia oficial del festival, a la qual varen assistir la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, acompanyada d’altres membres del consistori; el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, M. Del Pilar Amate.