Balears Vadevi
Quatre vins de Toni Gelabert i quatre plats, al maridatge d’aquest desembre a Can Calent

Continuen sense aturall els maridatges entre la cuina de Miquel Calent i els vins de la DO Pla i Llevant. Ara ha estat el torn del vins del celler Toni Gelabert de Manacor. La proposta de cuiner i bodeguer va ser unànimement elogiada pel nombrós públic assistent. Com en els altres maridatges fets amb la resta dels cellers del Pla i Llevant el menú es va compondre per quatre plats: ensaïmada, caneló, un plat de carn, un de peix i postres, prèviament es va servir un aperitiu i va acabar amb cafès i petit fours.

Ensaïmada de porc negre especiat i gamba blanca marinada amb Vinya Son Fangos blanc 2019. L’ensaïmada es cuina el dia anterior. La carn del porc negre: panxeta, costella i cap de llom es cuina al buit per separat durant 20 hores, llavors es rosteix de la manera tradicional i es desfà. Es crea un contrast entre fred i calent, untuós i àcid molt adequat pel Son Fangos blanc, un vi versàtil que pot acompanyar diferents menjars i diferents usos: aperitiu, peix o carns.

El Son Fangós blanc, és de l’anyada 2019, que va ser una excel·lent anyada. Es presenta amb botelles màgnums. La composició és: 70% prensal, 20% moscatell, i 10% de riesling i giró ros. És un vi que demostra que els blancs es poden guardar i aguanten bé, si estan ben conservats, el pas dels anys. Està fermentat

Caneló de rostit, tòfona i bolets. / Vinya Son Fangos negre 2019. Un plat clàssic de la cuina de Can Calent, el caneló de bullit, en aquest cas de vedella acompanyat de de bolets i tòfona negra que li dona un toc molt especial.

El Son Fangos negre 2019, és un clàssic del seu celler. Elaborat a partir d’un 50% de callet i la resta cabernet sauvignon, merlot i syrah a parts iguals. Ha passat un any en bota i un any en botella.

Mussola a la mallorquina / Torres des Canonge 2020. Un altres clàssic, peix a la mallorquina, mussola amb verdures. Tot cuinat per separat i guarnit amb panses i pinyons i una reducció de palo.

El Torres des Canonge 2020. Vi estrella d’aquest celler. Elaborat amb giró ros i una petita part de viognier. Fermentat en botes noves de roure francès amb cinc mesos de criança i un any en botella. Vi molt apte per molts de tipus de maridatge.

Pitera d’ànnera amb arròs vermell i poma cremada / Ses Hereves 2019.   Arròs vermell bombeta acompanyat de de remolatxa confitada que serveixen de base a la pitera. Es completa el plat amb un tall de poma cremada que dona un caramel que elimina els àcids i amarg de la poma i acompanya bé a la carn.

El vi Ses Hereves és de l’excepcional anyada del 2019. Elaborat a parts iguals de cabernet sauvignon, merlot i syrah. Va passar dotze mesos en botes de roure francès noves. Toni Gelabert va ser la primera bodega que va realitzar un cupatge amb aquestes tres varietats que ara és molt normal a tots els cellers. De sabor intens combina molt bé amb el plat de carn.

Gató d’ametlla torrada, gelat de llimona i cremós de caramel / Tocamaixí 2010. Gelat de llimona molt poc àcida i molt cremós acompanyat d’un gató d’ametlla i caramel.

Per els postres ofereixen un vi dolç que no es comercialitza, Tocamaixí 2010, però per aquesta ocasió especial el volen oferir. És de l’anyada 2010. Va passar un any amb els pells, dos anys en bota i posteriorment embotellat. Té l’amabilitat dels sucres del raïm i no és gens empallegós.

D’aquest menú es pot gaudir durant tot el mes de desembre al mateix restaurant de Can Calent de Campos. La pròxima trobada serà ja l’any que ve i tendrà com protagonista els vins del celler Gallicant de la DO Pla i Llevant, en una data que encara s’ha de concretar.

Nou comentari

Comparteix