El festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca ha tornat a reunir aquest dissabte a Cala de Sant Vicenç, Pollença, tots els ingredients que l’han convertit en un gran aparador dels vins que s’elaboren a Mallorca. I així ho confirmen les 4.000 persones que es varen acostar ahir fins a vorera de mar per degustar els vins dels 14 cellers participants en aquesta vuitena edició, amb més de 40 referències entre blancs, rosats i negres. Una àmplia oferta amb la qual s’evidencia cada vegada més l’aposta dels cellers per les varietats locals, més adaptades a les condicions climàtiques que vivim i que han marcat la verema d’enguany, menys abundant que anys anteriors.

Per a Marta Clot, sommelier i influenciadora del món del vi, amb més de 600.000 seguidors a xarxes socials, ha estat el primer contacte amb el Raïm Wine Fest, que des de fa tres anys recorre diferents pobles de Mallorca. A Pollença ha tengut ocasió de conversar amb els responsables dels cellers, i tastar els vins que elaboren dins la IGP Vi de la Terra Mallorca. “M’enduc molt bon record d’aquest Raïm, he après moltíssim dels vins mallorquins i tenc moltes ganes de compartir-ho. Destacaria sobretot aquestes varietats tradicionals tan fantàstiques que teniu: gorgollassa, manto negro, callet, malvasia, giró ros, premsal…és una riquesa enorme i que fa significatius els vins mallorquins. Aquestes varietats aporten caràcter, singularitat i al final creen identitat. A més, donen vins molt fins, molt elegants, que és la tendència cap on va el món del vi ara mateix. El festival, a més, és un bon espai per donar-los a conèixer. M’ha agradat molt veure com la gent gaudeix d’un moment festiu, crea records, amb una copa de vi a la mà, i pot tastar els vins de la seva pròpia terra. El vi és una beguda per compartir, per gaudir, per passar-ho bé i el Raïm n’és un clar exemple”.

Els noms propis d’aquesta edició han estat els cellers pollencins Can Xanet, Dunord Vitícola, Can Axartell, Bodegues Can Vidalet i Vinyes Mortitx, al costat d’altres cellers d’arreu de Mallorca: Butxet, Karretània, Tianna Negre, Vinyes-celler Sebastià Pastor, Castell Miquel, Ses Roques, Binigrau i Ava Vi. Els seus vins han donat color a més de 4.000 copes, que han degustat un públic majoritàriament jove i familiar, que també ha pogut gaudir de música en directe amb Esburbat DJ, el nom professional del també viticultor santamarier Albert Dols, que ha estat l’encarregat d’obrir les actuacions damunt l’escenari. Un escenari que també trepitjarien al llarg del capvespre i fins a la una de la matinada, els grups Saus Rumba, Cacao, Pep Tronik i Southnormales.

Aquest Raïm Wine Fest ha estat el més matiner de tots, ja que obria portes a la una del migdia, una vegada havia escampat la pluja de les primeres hores del dia, i l’espai destinat al festival, just davant la platja de Cala Molins, s’anava omplint de famílies per participar en les activitats organitzades a l’espai infantil. Com a novetat, cal destacar la presència del grup Embaldufats que, amb els seus jocs de baldufes de totes mides, va captivar a grans i petits. Tots ells varen poder recuperar forces gràcies a l’oferta gastronòmica de forns i establiments locals, així com de foodtrucks.

La vuitena edició del Raïm Wine Fest ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Pollença i de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears i amb la participación especial de PRODIS, entitat dedicada a l’ajuda a persones amb discapacitat.