Un públic, eminentment jove, s’ha sumat aquest dissabte a una nova edició del Raïm Wine Fest, amb forta presència de vins elaborats amb varietats locals. En aquesta ocasió, l’organització comunica que es va arribar a les 5.000 persones que gaudiren de l’ambient festiu d’una nova edició del Raïm Wine Fest, punt de trobada entre els vins elaborats a Mallorca i el públic jove i familiar.
Era la segona vegada que el festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca s’instal·lava a sa Bassa Nova de Portocolom, un espai privilegiat a primera línea de mar per oferir un ambient festiu i poder tastar els vins elaborats per deu cellers, tant de Felanitx com venguts d’altres indrets de l’illa: Vid’Auba, Son Alegre, 7103 Petit Celler, Bodegas Angel, José Luis Ferrer, Galmés i Ferrer, Macià Batle, Gallinas&Focas, Son Vich de Superna i Dalt Turó.

Vins blancs, especialment demandats a l’estiu, negres i rosats han estat els grans protagonistes en una nit que s’allargava fins passades les dues de la matinada, al so de la música de Colorado Band, Conejo Manso i DJ Titi. A la música i al vi s’hi sumaren també tallers infantils i oferta gastronòmica, a través de producte local –tapes, gelats, pastisseria de diferents empreses de Felanitx- i de food trucks.

Els cellers, satisfets de l’experiència
El principal objectiu del festival, donar a conèixer el vi que es fa a Mallorca entre el públic local i visitant, es considera plenament aconseguit. Especialment pel que fa al públic jove que, com ha expressat reiteradament la presidenta de la IGP Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida, és un dels objectius principals d’aquest festival. També s’ha mostrat satisfets els cellers que hi han pres part: “Ha estat un èxit de participació” afirma Sebastià Ordines de 7103 Petit Celler, “crec que aconseguim allò que volem, que és acostar el vi a la gent jove. És molt important donar a conèixer els nostres vins a la gent de Mallorca. Feim feina amb varietats locals i, a més, amb agricultura ecològica. Per tant, els vins que elaboram en el nostre celler no els podem trobar enlloc més del món, perquè els feim amb varietats d’aquí. Això és el que ens fa diferents”.
“Ha vengut molta gent, estam molt contents. No sé si és perquè som de Felanitx, la gent s’ha acostat molt a la parada de la nostra bodega”. En Miquel Binimelis de Vid’Auba agraeix “que la gent vengui a beure vi mallorquí, sobretot gent jove, que és molt important que comenci a apreciar la feina que feim”.

Ramon Servalls, de Macià Batle creu que el festival “demostra que es pot fer festa amb vi. El vi ha de sortir una mica de certs ambients, s’ha d’acostar a la gent. El vi també és una beguda per a gent jove, que vol fer festa. Esdeveniments com aquest s’inclouen dins una tendència mundial de donar a conèixer el vi com un element lúdic”.
A la cita han assistit nombroses autoritats: el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Pilar Amate; la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, acompanyada de regidors del consistori; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca; i el batle de Costitx, Antoni Salas, entre d’altres. Tots ells han estat presents a la fotografia d’inauguració del festival, al costat de la presidenta de Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida, la vicepresidenta, Conxa Rosillo i la gerent, Marina Vera.

Sisena edició…, i seguim!
Aquesta ha estat la sisena edició del Raïm Wine Fest que organitza Vi de la Terra Mallorca amb l’objectiu de promoure el consum responsable del vi elaborat a Mallorca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx i de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural. Ara es preparen noves edicions i el Raïm Wine Fest continua el seu recorregut per la geografía mallorquina: a l’agost arribarà a Sant Llorenç i al setembre a Pollença.
