El ple de l’Ajuntament d’Inca ha aprovat la concessió del Premi Dijous Bo 2024 a Antoni Seguí Villalonga en la seva edició d’enguany. Aquests guardons, que s’entreguen cada any en el marc de la gran Fira de Mallorca, reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han dut a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que hagin destacat de forma rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat.
La Comissió Municipal de Cultura ha justificat la proposta per la concessió de la distinció a Toni Seguí per la dedicació al sector de l’agricultura i la ramaderia. Seguí és un jove pagès inquer de només 30 anys que gestiona, juntament amb la seva germana, la finca Son Jover. Seguí va rebre l’any 2023 una menció honorífica als Premis Nacionals de Joventut 2023 atorgats per l’Institut de la Joventut d’Espanya, en la categoria de Medi Ambient. Així mateix, el mes de maig fou guardonat com un dels «100 Joves Talents de la Gastronomia 2024» pel Basque Culinary Center, en la categoria de Producció.
La gala d’entrega dels premis Dijous Bo 2024 es durà a terme el pròxim 12 de novembre, coincidint amb la setmana gran d’Inca, en el Teatre Principal d’Inca.

Son Jover, un exemple d’explotació responsable
Son Jover és una empresa familiar que destaca en el panorama illenc per la qualitat dels seus productes i la seva manera de fer, a fora vila. Els formatges que elaboren tenen molta d’anomenada. Entre els reconeixements que ha aconseguit, la medalla de bronze al World Cheese Award, a Oviedo, pel seu formatge ecològic curat fet de llet d’ovella roja mallorquina.
Aquesta petita formatgeria artesana d’Inca va neixer el 2009 i des del bon començament va optar per treballar en ecològic. Fan el reconegut formatge de llet d’ovella roja mallorquina i també de llet de cabra de raça malaguenya. I a l’horta fan melons i tomàtigues de ramallet, de la qual també en fan confitures i salses.
Han viscut, amb el suport de Cooperatives Agroalimentàries, el model de negoci d’aquesta explotació dedicada a l’agricultura i ramaderia ecològica amb producció d’ametlles, garrofes, iogurts i formatges que comercialitzen en el mercat a través de canals curts de comercialització, a través d’una cooperativa i en el seu web. Així com en el mercat ecològic de Palma. En l’explotació per al reg dels seus cultius s’utilitzen aigües regenerades. L’explotació està liderada pel dos joves, Margalida Seguí i el seu germà, Antoni Seguí. Margalida és una quarta part de la propietat de Son Jover, de la qual també en fant part el seu germà i els seus pares, Toni i Margalida.