La delícia d’una mossegada a aquesta coca de patata amb pebres torrats és un dels plaers que ens regala l’estiu als paladars que aprecien aquesta mescla del gust dolç de la coca de patata, una autèntica delicatessen de la rebosteria mallorquina, amb un altre dolç molt distint dels pebres vermells, ben madurs, i torrats. Pura sensació de l’estiu de Mallorca.
Ingredients per a la pasta:
- 400 g de farina de força
- 3 ous sencers
- 130 g de saïm
- 300 g de patata bullida
- 20 g de llevat fresc
- 220 g de sucre
- 30 ml d’oli d’oliva
- 60 ml d’aigua tèbia
Ingredients per al farciment:
- 6 pebres vermells molt carnosos
- 1 manadet de julivert
- 3 alls
- Sal
- Pebre bord
- Oli d’oliva
Elaboració:
Amb tots els ingredients per a la pasta, menys la farina, feis una crema i incorporau-hi a poc a poc la farina. Pastau-la una bona estona i deixau reposar la pasta durant 10 minuts. Tot seguit, afegiu-hi una grapada més de farina i tornau-la a pastar. Deixau-la reposar de nou 10 minuts i tornau-la a pastar. Ara, l’heu de tapar amb un drap i deixar-la tovar fins que doblarà el volum. Amb la mà plana, rompeu-li el tou, tornau-la a pastar i deixau-la reposar. Mentrestant, torrau els pebres lentament a les graelles, deixau-los refredar i pelau-los. Amb els dits, desfeis-los en tires llargues i reservau-los dins un ribellet. Ara, tallau molt petit el julivert i filetejau els alls amb la pell, afegiu-los als pebres i trempau-ho tot amb el pebre bord, l’oli i la sal.
Per acabar, esteneu la pasta sobre una palangana de forn i deixau-la reposar una hora. Després, col·locau els pebres damunt la pasta i enfornau la coca a 175ᵒ durant uns 30 minuts amb el forn preencalentit. Serviu la coca tèbia o a temperatura ambient.