Balears Vadevi
El restaurant Voro, del Cap Vermell, conserva les dues estrelles Michelin

Pocs canvis a la Guía Michelin de 2026 que s’ha presentat aquesta setmana a Màlaga, durant la gala de lliurament dels preuats distintius gastronòmics. La bona notícia és que el restaurant Voro de l’hotel Cap Vermell, dirigit pel xef Álvaro Salazar, manté les dues estrelles que ja tenia d’edicions anteriors i es consolida així com l’únic restaurant de les Illes Balears amb dues estrelles.

“No parlem de mantenir, parlem de revalidar”, ha explicat Toni Mir, CEO de Cap Vermell Group, després de conèixer-se el resultat del jurat. “Revalidar aquestes dues estrelles és la recompensa al treball col·lectiu de tot l’equip des de cuina, sala, proveïdors i, per descomptat, els nostres clients. És una satisfacció enorme per a Cap Vermell i per a Canyamel”.

En aquest sentit, Mir ha explicat que “hem treballat molt intensament tot l’any per a revalidar aquestes dues estrelles. Cada plat, cada servei i cada decisió en la cuina busquen honrar aquest segell de qualitat; aquest reconeixement ens obliga a superar-nos”.

Des de Cap Vermell Grand Hotel destaquen que la revalidació de VORO no sols és un motiu d’orgull corporatiu, sinó que reforça el posicionament de Mallorca com a destí gastronòmic de primer ordre al Mediterrani.

Cada any en sumam alguna més

La cerimònia, que ha reunit una àmplia representació del panorama culinari nacional, s’ha celebrat amb l’habitual secretisme que caracteritza a la Guia i ha presentat en directe, novetats en diferents categories —noves estrelles, guardons especials i distincions verdes—, situant a Màlaga en l’epicentre de la gastronomia espanyola.

En l’edició de 2025 hi ha un total de 1.251 restaurants recollits en la Guia: 16 tenen el màxim guardó, 33 en tenen dos, i 242 tenen una estrella. En la categoria de Bib Gourmand n’hi ha 213, recomanats per la qualitat de la cuina, 747, i amb estrella verda, 47.

David Rivas ha rebut una estrella verda per la seva cuina compromesa amb la sostenibilitat, en el restaurant Terrae/EFE

Les Illes Balears mantenen una discreta posició en el conjunt del mapa que dibuixa la Guia Michelin amb 18 restaurants seleccionats: Un de dues estrelles, el Voro, i els 17 restants, amb una. Es mantenen,, per tant, 12 en els 11 establiments que ja ostenten aquest prestigiós guardó. A més del Voro, ja mencionat, hi trobam Andreu Genestra (Llucmajor), que aposta pels productes ecològics i la sostenibilitat, o Béns d’Avall, Sóller, liderat per Benet Vicens, amb les seves vistes a la mar i una cuina lligada a les receptes tradicionals, reflecteixen la riquesa de la gastronomia balear.

Els altres locals que mantenen la seva distinció són Dins, de Santi Taura, situat a l’hotel El Llorenç, a sa Calatrava (Palma); És Fum, on Miguel Navarro dirigeix la cuina a l’hotel Mardavall; Fusió 19, a Platja de Muro, amb els xefs Aleix Serra i Marc Marsol al comandament; Maca de Castro, en el port d’Alcúdia; Marc Fosh, a Palma; Sa Clastra, del xef Jordi Cantó, situat a l’hotel Castell Son Claret, en Es Capdellà; i Zaranda, a Palma, sota la direcció de Fernando Arellano.

En el decurs de la Gala d’enguany també s’han atorgat cinc noves estrelles verdes, que reconeix el compromís amb la sostenibilitat. Una d’aquestes cinc estrelles ha anat a parar al restaurant Terrae, del xef David Rivas del Port de Pollença. En aquesta categoria, mantenen la seva estrella verda d’anys anteriors els ja esmentats Andreu Genestra i Béns d’Avall, juntament amb Ca na Toneta.

Per les Balears, la nota negativa la trobam a Eivissa, ja que l’any vinent perdran la seva estrella Michelin els restaurants Unic, Es Tragón i Etxeko by Martín Berasategui, en aquest últim cas a causa del seu tancament. En canvi, conservaran el seu distintiu Gaia i Omakase by Walt. Quant a Menorca, la seva alta cuina continua sense estrenar-se a la Guia Michelin.

Més notícies
La gala va tenir lloc enguany a Múrcia on es va fer un reconeixement als xefs que han fet accions solidàries amb els afectats per la DANA de València/EP
Mallorca perd una Estrella Michelin i no n’afegeix de noves, aquesta edició
Manté 11 de les 12 que tenia per la pèrdua de la distinció que tenia el restaurant del xef Adrián Quetglas de Palma
Els premiats durant la Gala que enguany s'ha celebrat a Barcelona | Foto: Guia Michelin
Els xefs Andreu Genestra i Jordi Cantó, noves estrelles Michelin 2024
Maria Solivelles, de Ca na Toneta, i Jaume Vicens, de Bens d'Avall, s'enduen una estrella verda a la gala dels prestigiosos premis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa