Balears Vadevi
Reviu la Fira del Vi de Pollença

Torna la Fira de Vi de Pollença, la més consolidada de les fires del sector de Mallorca, després del parèntesi obligat per mor de les restriccions de la COVID. I aquesta dinovena edició torna a Can Conill, es a dir en una localització d’exterior, per assegurar que a les primeries del mes de maig, la situació de la pandèmia no a torna a condicionar la viabilitat de la fira.

Serà els dies 7 i 8 amb els cellers ja fent feina amb plena normalitat: “Aquests anys passats molts cellers no embotellaven tot el vi perquè no hi havia venda, però pareix que a aquesta darrera anyada la cosa es va animant i, a poc a poc, es va agafant el ritme del 2019”, així ho ha explicat Pep Bibiloni, president de l’Associació Vi Primitiu, a la presentació de la Fira a Son Brull. Una fira en la qual es podrà tastar l’anyada del 2021 que ara arriba al mercat.

Can Conill tornarà a acollir la fira, enguany/Punt Informatiu

El regidor de Fires, Miquel Llobera, ha afirmat que la infraestructura i format de la Fira serà molt semblant a l’edició del 2021, amb la diferència que no hi haurà limitació d’aforament. És a dir, es tancarà la totalitat del recinte amb tanques de dos metres i cada celler tindrà la seva pròpia paradeta. Enguany hi participaran 36 cellers de Mallorca, dos més que l’any passat. En total es podran tastar fins a 275 vins. Com a novetat, hi haurà un envelat especial on durant els dos dies s’aniran fent tasts comentats.

A més dels 36 cellers de Mallorca, hi haurà una parada dedicada a la DO de Montsant, on es podran tastar vins de fins a 21 cellers d’aquesta denominació del Priorat. La participació d’aquesta DO deriva de l’agermanament amb la Fira del Vi de Falset que es va iniciar a la Fira del 2019. Una setmana abans de la Fira del Vi de Pollença tindrà lloc la Firà del Vi de Falset, on hi haurà una representació de la Fira de Pollença i de molts dels vins que s’hi podran tastar.

El preu de l’entrada serà de 15 euros, dels quals n’hi haurà cinc que serviran per comprar vi. A més, com és habitual, amb l’entrada es donarà una copa de vi, una bossa, un llibret amb totes les bodegues participants, i un boligraf per anar apuntant les impressions dels tasts. L’entrada es podrà comprar a taquilla fins una hora abans del tancament.

Toni Cabanellas, guanyador del concurs per fer la imatge de la fira 2022/Punt Informatiu

El compromís dels organitzadors és que l’any que ve la fira torni al Claustre de Sant Domingo, la seva ubicació tradicional. El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha explicat que, quan començaren a preparar aquesta edició encara existien incerteses respecte de la pandèmia, i per això decidiren repetir a Can Conill, on hi ha molt més espai però que l’any que ve, sí o sí haurà de ser al claustre ja que a Can Conill “hi han d’anar unes altres infraestructures, que encara estan aturades”, digué textualment.

No és l’unic bon costum que es reprèn. Dimecres 6 d’abril es va recuperar el cercle de tasts mensuals que l’Associació duia a terme abans de la pandèmia. En aquest cas sota el títol “Entre Illes” ja que es pogueren tastar un vi de cada una de les nostres illes.

el passat 30 de març es va dur a terme l’Assemblea Anual de l’Associació Vi Primitiu de Pollença, on es va llegir i aprovar la memòria, balanç i compte de resultats dels exercicis 2019, 2020, 2021, ja que degut a la pandèmia no havíem pogut celebrar-la desde l’any 2020. També es va llegir i aprovar la proposta de pressupost per el 2022. Finalment es va fer la lectura de resum de les activitats fetes al 2019, 2020 i 2021 que tot i les circumstàncies, quan ens ho van permetre, varen dur a terme. Finalment es va obsequiar als assistents amb dues botelles de vi de l’Associació Vi Primitiu. Gràcies a tots els que vareu assistir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa