Balears Vadevi
La ruta de TaPalma posa punt final a l’edició d’enguany

TaPalma Mallorca-2024, la ruta de tapes i còctels posarà punt final a l’edició d’enguany amb la participació de 31 establiments que oferiran les seves creacions al públic fins al diumenge 1 de desembre. Els restaurants participants són: 6th Sense, Assaona, Bar Central, Bar Cristal, Bar Pigalle, Bellaombra, Best Pizza Palma, Bodega Morey, Café Barroco, Can Frasquet, Casa Gallega – Avenidas, D’Presión, Diecisiete Grados, El Bandarra, Grand Siena, La Consentida, Más Natural, Mercat 1930 – Burger & Tex Mex, Mercat 1930 – Cocina Mediterránea, Mercat 1930 – Embutidos y Pa amb Oli, Mercat 1930 – Thai, Morralla, Ombu, Pasodoble, Quentin’s American Bar, Quentin’s Saloon, Qvantum, Sa Panineria, Vermutería Juanita, Viu Restaurant i Zaituna.

Totes les tapes, a un preu de 2,50 €, i els còctels, a un preu de 4 €, participants a TaPalma Mallorca-2024 podran degustar-se a la ruta.

Aquesta setmana no només s’han fet els concursos habituals, també s’ha fet la presentació amb els guanyadors del concurs de TaPalma Mallorca-2024 en el concessionari de Mercedes-Benz d’Autovidal. Durant l’acte, els més de 100 convidats van poder degustar les tapes i el còctel guanyadors del restaurant Morralla, ‘or’ en Tapa TaPalma per la seva creació ‘Coca-rroba’, del restaurant Zaituna, ‘plata’ en Tapa Sobrassada de Mallorca IGP gràcies a ‘La Perla Negra’ i El Bandarra, ‘or’ en la categoria de còctels per la seva creació ‘Frambólico’. 

A més, també es va dur a terme el tradicional tall de cinta per inaugurar la ruta de tapes i còctels amb la presència de Maria Vidal, directora comercial d’Autovidal; Mari Carmen Monterrubio, CEO de Distribuidora Balear de Uniformes; Kike Erazo, xef del restaurant Morralla; Manu Romero, xef del restaurante Zaituna, i Michele Marcon, bartender de El Bandarra.

TaPalma té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola. 

“La joia de Mallorca”, una ensaïmada feta amb pasta kataifi de sobrassada/AgènciaCom

Kike Erazo juga amb el personal

El xef Kike Erazo, que guanyava el concurs amb la seva “Coca rroba” s’ha declarat especialment satisfet per la decisió del jurat: “Aquest premi m’arriba quan feim un any de l’obertura del restaurant Morralla i és com un premi més”. Erazo explica com es va inspirar per cerar la tapa guanyadora: “És un artifici, es a dir, que sembla una cosa que no és”. I és que el que sembla una garrova és porc negre farcit d’un dàtil dolç. “La garrova era un producte infravalorat i jo trob que és molt versàtil. Per això vaig fer una galeta amb farina de garrova que damunt el que sembla una garrova. A més, la garrova lliga molt bé amb el porc negre ja que és dolça i forma part de la dieta tradicional de l’animal”, raona Erazo.

El xef del Morralla també va guanyar el concurs patrocinat per la IGP Sobrassada de Mallorca amb una proposta denominada “La joia de Mallorca”: “Està inspirada en la recepta recuperada per Tomeu Arbona d’un forn que no existeix, de l‘ensaïmada trunyellada. La massa, en aquest cas és tipus kataifi, està feta amb sobrassada”, afegeix el xef.

Més notícies
Kike Erazo ha fet doblet en aquesta edició del TaPalma/AgènciaCom
Kike Erazo guanya el concurs de tapes de TaPalma amb ‘Coca-rroba’
El xef del restaurant Morralla de Palma també s'enduu el premi de la IGP Sobrassada amb la creació 'La Joia de Mallorca'
Els xefs Ígor Rodríguez i Jose Cortés amb Antònia Torres (IGP Sobrassada de Mallorca) i Antoni Martorell(AgènciaCom)/Cedida
TaPalma es presenta a Valladolid amb la sobrassada de Mallorca
Els organitzadors de l'esdeveniment gastronòmic de Palma volen establir sinergies amb el concurs de tapes en properes edicions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa