La XIX Fira de tapes i còctels TaPalma Mallorca 2024 ja treu el nas. Se n’ha fet la presentació d’una nova edició que tendrà lloc del 27 de novembre a l’1 de desembre amb els atractius habituals en distints establiments de Ciutat. Aquesta nova edició, que reunirà els millors cuiners i bàrmans de l’illa, celebrarà el concurs de tapes i còctels el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta es durà a terme del 27 de novembre a l’1 de desembre a diferents zones de la ciutat.
El president de la Federació Empresarial de Restauració de les Illes Balears, Alfonso Robledo, ha destacat la importància de TaPalma al novembre, un dels mesos més fluixos per a la restauració. “Aquest esdeveniment ajuda a dinamitzar la ciutat, incentiva que la gent surti i genera activitat i feina. Animam tots els restaurants a participar”, ha conclòs Robledo.
El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, s’ha referit a l’esdeveniment com “una cita ineludible del calendari gastronòmic de Palma”, i ha destacat que aquesta mostra, “destinada a reivindicar el producte local i el nivell de la restauració autòctona, difícilment podria tirar endavant sense l’esforç conjunt de les administracions públiques i les empreses privades”.
També ha reivindicat l’aposta de l’actual equip de govern per construir sinergies entre la cultura, l’esport, el patrimoni, la gastronomia i la restauració, a fi d’oferir i defensar una “imatge conjunta de la ciutat”. Per part seva, la regidora de Comerç, Restauració i Autònoms, Lupe Ferrer, ha dedicat unes paraules de benvinguda als assistents, fent valdre l’organització de jornades d’aquest tipus, que “dinamitzen el sector i potencien i donen visibilitat a la gastronomia local de l’illa i de la ciutat”.

Cooperatives Agro-alimentàries s’incorpora com a patrocinador del concurs de tapes
Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha presentat aquest dimarts a l’Ajuntament de Palma les entitats sòcies que participaran amb els seus productes amb garantia d’origen i de qualitat en la fira gastronòmica TaPalma 2024. L’organització, que enguany participa com a patrocinador de l’esdeveniment, ha donat a conèixer les cooperatives sòcies que enguany aportaran els seus productes perquè els xefs que participaran en el concurs de tapes, que es durà a terme el pròxim 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma, ho introdueixin en les seves elaboracions.
Agromallorca SAT especialitzada en productes hortícoles aportarà el tomàtiga de ‘ramellet’. Comptaran també amb les ametlles i derivats de productes de la garrofa de la Cooperativa de segon grau Camp Mallorquí. La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, la més antiga d’Espanya que enguany ha celebrat el seu 125è aniversari, aporta el seu exquisit oli d’oliva, olives i confitures.

També els xefs podran utilitzar les refinades confitures d’albercoc i pruna de la Cooperativa Agrícola de Porreras, així com la patata de Illacamp SAT, la mel dels apicultors de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA), el formatge Denominació d’Origen MahónMenorca COINGA SCL i la farina de ‘xeixa’, peix sec, va venir i oli de la Cooperativa del Camp de Formentera.
La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, ha destacat la importància que “els cuiners de les illes coneguin els rics i abundants productes de les Balears perquè els integrin en les seves cuines. Així com, el fet de reinventar-se i adaptar els seus menús amb els productes locals de temporada”.
Cal recordar que, TaPalma Mallorca-2024, també comptarà amb una aplicació mòbil (app) amb informació dels restaurants que participen en la ruta de tapes i còctels.