Balears Vadevi
Santa Maria celebra la Festa del Vi Novell

Santa Maria ha tancat aquest cap de setmana la XXena edició de la Festa del Vi Novell. Especialment emotiva perquè ha estat la de la recuperació plena de la normalitat, amb la celebració de tots i cadascun dels actes tradicionalment inclosos en el programa d’aquestes festes, i perquè en la cerimònia de lliurament de la insígnia Brot de Pi, que es fa amb ocasió de la presentació del Vi Novell, s’ha recordat el viticultor Àngel Contreras, que va morir l’any passat sense poder recollir la distinció que ja li havia estat atorgada.

Qui si va ser present, i molt emocionat, va ser el president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar Roig, al qual s’ha retut homenatge per la seva dedicació al món del vi, primer com a president d’aquesta denominació d’origen i també com a president que va ser de l’IGP Vi de la Terra Mallorca, en el moment de la seva creació i durant el primer mandat.

Un any més, l’Ajuntament del poble, amfitrió de la festa, ha convidat el batle del poble de Masroig, Ferran Masip i Bargalló, ja que aquest municipi de la comarca del Montsant conserva també aquesta tradició de presentar el vi novell i està agermanant amb Santa Maria.

Els cellerers amb la branca de pi , els capgrossos i Antoni Bennàssar/Cedida

Durant l’acte central de la festa, els set bodeguers santamariers recolliren la branca de pi que es posa a la porta del celler per indicar l’arribada del Vi Novell. En el mateix acte, els cellers presentaren el seus vins de l’anyada, ja embotellats i a disposició del públic.

Els vins de l’anyada dels set cellers de Santa Maria llueixen el distintiu del Vi Novell/Cedida

A l’acte no hi faltà el lliurament del premi a l’autora del cartell de les festes d’enguany, Polònia Serra, i el ball dels capgrossos.

Dissabte i dumenge hi ha hagut tast de vi novell i diada de portes obertes a cadascun dels set cellers del poble: Ramanyà, Bodegas Angel, Macià Batle, Microceller Son Crespí, 7103 Petit Celler, Sebastià Pastor i Jaume de Puntiró.

La Festa del Vi Novell una iniciativa participativa que ha arribat a la seva vintena edició/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa