Balears Vadevi
Santi Taura i Joan Arboix firmen el menú-maridatge a 4 mans per Nadal 2022

Volíem fer una proposta diferent, que combinàs la novetat i la tradició, que convidàs a arriscar, a conèixer coses noves i a gaudir… i això s’ha traduït en aquest, menú de maridatge que firmen el xef Santi Taura, propietari de dos restaurant el Dins i el Cor, barra i taula, una Estrella Michelin i dos sols de Repsol, i el sommelier del Grup Taura, Joan Arboix. Segur que a més de ganes de tastar-lo pot ser una bona excusa per llançar-se a provar combinacions noves i distintes, posant a prova els nostres paladars.

El xef Santi Taura és un entusiasta de la cuina mallorquina que reinterpreta en les seves creacions/Cedida
Joan Arboix ha confegit una carta de vins per aquest menú nadalenc/Cedida

Capó fred farcit a lo Rei en Jaume

Recepta descrita a “Die Balearen” on l’arxiduc ens recorda una antiga recepta servida a les taules aristòcrates on el capó rostit es farcia d’una mescla d’ametlles, moniato, poma i panses sofregides prèviament amb saïm. Servit fred i reposat, tallat a daus o rodanxes, com a entrant nadalenc.

Selva Vins, Ancestral 2021. Elaborat 100% amb gargollassa, amb una bombolla molt fina i lleugera casi inexistent. Un vi ideal per a començar un àpat. 2100 ampolles.

Panadetes de llagosta amb ceba

Las ‘panades’ mallorquines tenen el seu origen en la cultura jueva, ja que alguns aliments como el pa sense llevat i el me tenen una relació bíblica. Posteriorment, la recepta es cristianitzà durant el segle XV afegint elements com el saïm i posteriorment la sobrassada. Aquesta es una versió senyorial sense saïm, només amb oli d’oliva i farcida de Llagosta amb ceba.

Jaume de Puntiró, Amicamat Rosat 2021. Elaborat amb diverses varietats, la gamma “Amicamat” canvia cada any i per tant, cada edició és única e irrepetible i reflex fidel de l’any que representa. Un rosat lleuger, ple de fuita i delicadesa.

Sopa de la Reina

Sopa pròpia del Nadal, amb certa influencia francesa, s’elabora combinant brous de diferents carns, ametlles i especies. S’acompanya de bunyols fets de les mateixes carns del brou, “formigons” i flam salat que incorporem al plat segons gust de cada comensal.

Els brous son sempre complicats de maridar, depèn sempre de molts factors de la recepta, però aquesta sopa no es pas lleugera i sol tenir una bona densitat, ajudada especialment si som generosos amb l’acompanyament.

4 Kilos, Motor Blanc 2021 : La gamma Motor és la vesant més alternativa del celler i aquest “brisat” blanc es un vi molt original i versàtil, agradablement sec, de graduació alcohòlica més aviat baixa i elaborat amb premsal blanc amb un toc de malvasia.

Les postres, una poma farcida de codonyat i massapà i finalment s’embolica amb pasta d’ensaïmada/Cedida

Caldera de Pagre

Cassola de peix típica de la cuina marinera, acompanyada de patates i ben perfumada de safrà amb un petit toc anisat.

·Ca’n Verdura, Ca’n Xicatlà 2021: Un blanc de negres de vinya vella elaborat amb la singular variant del Mantonegro anomenada Cabelis. Criat amb bota de roure grossa, és un “blanc” amb cos i estructura que omple la boca de textura.

Porcelleta de Porc Negre amb Salsa de Magranes Agres

Plat de festa i celebració, producte que uneix unànimement al voltant de la taula tot tipus de gents i que antigament no podia faltar en els dies festius, especialment a ciutat. La part més preuada? de sempre…el “crec crec” de la pell ben rostida.

Pep Rodríguez, Escursac / Esperó de Gall 2021: El primer vi criat en bota del micro-celler de Binissalem. Només n’hi ha una bota de 500 litres i ha tingut una criança aproximada de set mesos. Un gran vi per redescobrir les varietats ancestrals recuperades, seguin l’estil lleuger al que ens te acostumats els celler. 620 ampolles.

Porcella amb salsa de magranes, de Santi Taura, un clàssic de la cuina nadalenca mallorquina/Cedida

Poma Bellesa de Roma

Postre conventual i de casa senyorial en el que bàsicament es pela la poma, es lleva el cor, s’omple de codonyat i massapà i finalment s’embolica amb pasta d’ensaïmada. L’enfornem i un cop cuita la servirem amb un gelat de torró.

Hidromel Mandragora, Origen 13%: El que es considera una de les begudes alcohòliques més antigues de la humanitat, és un projecte molt recent que neix a Inca de la mà de dos joves emprenedors. Un producte totalment artesanal que fa les delícies de qui cerca sorprendre amb una alternativa al vi dolç per a la part final del menú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa