xxx
Aquest és un vi molt treballat que neix l’any d’una dura crisi pel sector

!--akiadsense-->

Aquest 2021 és temps de canvis, de transició, temps mort que els més enprenidors aprofiten per posar al dia instalacions i projectes. Un exemple és Selva Vins que ben enfora de deixar-se’n dur pel desànim es pren aquesta etapa com un bon moment per evolucionar.

I els canvis passen per una nova ubicació de la bodega que deixa el poble per anar devora la carretera de Selva a Caimari, més accesible, amb més capacitat per fer més cómoda la feina. Aquest inici de 2021 és temps, per tant, de mudança. “No per fer més vi, diu Carlos Rodríguez Furthman, ànima visible del celler, si no per fer-ho en millors condicions “. Un canvi que farà possible també rebre públic quan les condicions sanitàries ho permetin, i organitzar visites i tastos amb condicions.

I mentre el canvi es produeix, Calors fa realitat un vell projecte i treu al mercat el Vino 7. És la darrera critura de Selva Vins. Un vi pensat per aquest temps d’incertesa, d’economies de guerra: “Un vi per a totes les butxaques, el més assequible del celler”, diu Carlos conscient que en temps de crisi, el factor econòmic és un element a tenir en compte.

Vino 7 és un coupage de 7 varietats distintes i de 7 anyades diferents. Pura alquimia a l’entorn de la xifra màgica de la Càbala. El 7 és el número perfecte: “Aquí trobareu el primer Cabernet i Syrah de la bodega, de 2015, i també els de 2019; una gran anyada, per cert. Per jo, els millors Cabernet i Syrah que he fet mai”, afegeix Rodríguez Furthman.

“També hi trobareu un monastrell de 2019 de baixa graduació i alta acidessa, un poc de Merlot de 2016 i les varietats autòctones mallorquines Gorgollassa de 2018, Callet de 2017 i Mantonegro de 2017”.

Feia molt de temps que ho duia dins el cap i que anava fent proves, diu Carlos, i fins ara no li he trobat el punt. “És asequible, fresc. Té molt de mi mateix, de la meva personalitat”, diu amb l’orgull del que ha fet una bona feina.

xxx

!--akiadsense-->

Deiem que enguany és any de canvis per Selva Vins i a més llarg termini Carlos reconeix que està pensant en reduir la varietat de vins que té al mercat. “M’he de centrar en seleccionar els vins que més m’agraden, 7 o 8 dels 18 que faig ara, i la resta només fer-los aquell any que sigui especial. Dependrà de la vinya i de l’any”. Concentració, per tant, dels esforços en un any de replantejaments obligats.

xxx
Una nova anyada de Giró Ros de la qual s’han fet 1.600 botelles

!--akiadsense-->

Selva Vins ha presentat ja una nova anyada de Giró Ros 2019, de la qual se’n han fet 1.600 botelles, i també de l’Orange 2019, en aquesta ocasió a diferencia del que havia fet fins ara, un monovarietal de Premsal de la que ha produit només 460 botelles.

xxx
Premsal Orange, enguany un monovarietal que haurem de tastar

!--akiadsense-->

Carlos Rodríguez Furthmann bull de projectes i de ganes de fer vi, la seva passió.

Nou comentari