Balears Vadevi
Selva Vins posa el peu a Raw London i presenta les varietats autòctones

Carlos Rodríguez Furthmann és un element singular dins la família del vi de Mallorca i Selva Vins, la seva critura, es mou a un altre ritme. La constatació la trobam aquests dies: Mentre un grapat de cellers de Mallorca viatjaven a Ciudad Real o a Düsseldorf, ell partia a Londres.

El motiu, un vell desig, una dèria que havia de convertir en realitat: ser a la fira Raw London amb altres cellerers afins, que comparteixen objectius i manera de fer i de pensar. Ara, ja de tornada, podem dir que Carlos ha complit amb el seu anhel.

La satisfacció d’haver complit el somni/Cedida

Què és RAW London?

Quan en 2012 el terme “vins naturals” era pràcticament desconegut o d’àmbit molt reduït, més a Espanya i més encara a Mallorca, Isabelle Legeron (francesa que en 2009 va obtenir el títol de Màster of Wine, el títol més prestigiós del món vinícola i que ostenten menys de 400 persones a tot el món) va organitzar la primera edició de RAW London, una fira de vins naturals i de mínima intervenció. Aquesta fira es va convertir en un referent internacional d’aquest tipus de vins i es va continuar celebrant any rere any (excepte 2020 i 2021 pel Covid).

I que et duu a tu i a Selva Vins en RAW?

Vaig acudir com a visitant a la primera edició de RAW en 2012. En aquest moment tenia ja la inquietud de posar en marxa el meu projecte personal, el meu propi celler. Tenia molt clar el que no volia fer quant a elaboració de vins, però no tenia clar què volia fer. I per a mi anar a RAW va ser una obertura de ment total, vaig descobrir un altre món del vi, altres filosofies, elaboracions sense prejudicis, sense cotilles, amb llibertat i valentia, sense pors. I aquí va ser on vaig començar a saber què volia fer. Es pot dir que Selva Vins “va néixer” gràcies a RAW.

Des de la seva primera edició en 2012 he assistit tots els anys, sempre com a visitant. Per a mi, estar amb els meus vins allí, aquesta vegada com a elaborador, era una cosa gairebé imprescindible a nivell personal. Així que aquest 2022, en el seu desè aniversari, he complert un objectiu que tenia clar anava a succeir.

Que hi treus d’haver-hi anat, a més del somni acomplit?

Haver estat en RAW té resultats en diferents nivells. A nivell personal un objectiu complert amb el qual tenia una implicació molt estreta, sentimental. Com a celler és també una satisfacció haver estat el primer, i per tant de moment l’únic, celler de l’illa a haver assistit a RAW London.

Com a mallorquí, viticultor i elaborador, encapritxat amb la meva terra i defensor de les nostres varietats autòctones, un gran plaer poder haver donat a conèixer la nostra terra i el nostre raïm propi en un esdeveniment com RAW.

Selva Vins s’ha incorporat a la família de Raw Londres/Cedida

Quina valoració en fas?

Encara a risc de semblar pedant, només puc descriure la reacció general d’èxit. Molta gent es va acostar a la nostra taula a descobrir per primera vegada el Premsal, el Giró Ros o la Gorgollassa de Selva Vins. La majoria van ser professionals del sector i les reaccions i comentaris, d’elogi i d’interès sincer. També Isabelle, per descomptat, va venir a tastar tots els vins. En definitiva: un èxit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa