Balears Vadevi
Set empreses de producció agroecològica participen enguany a BIOFACH

Comença una nova edició de la fira internacional de la producció agroecològica Biofach, que té lloc a la ciutat alemanya de Nuremberg. És la més important del sector d’aliments ecològics en l’àmbit internacional.

En total, la representació balear estarà formada per set empreses procedents de Mallorca, una més que l’any passat. Aquestes empreses són Fet a Sóller; Flor de Sal des Trenc; Mima Terra; Evolution Leap S.L. Megaraw Bar; Fundació Estel de Llevant. T’estim; Andreu Salinas i Rafal Genàs. Així, els visitants trobaran a l’estand balear una mostra variada de productes ecològics de Mallorca com la tomàtiga de ramellet, blat xeixa, infusions, ametlla i conserves, entre d’altres. “La presència dels nostres productes en fires internacionals és fonamental per afavorir la internacionalització de les empreses, cercar nous mercats on poder comercialitzar-los, i que tot plegat ajudi a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries de les nostres illes”, ha destacat el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés.

Així, Fet a Sóller ha exposat confitures, ametlla de Mallorca IGP, oli de Mallorca DOP, condiments i salses. Flor de Sal des Trenc ha duit una mostra de les seves sales prèmium i aperitius. Mima Terra exposa infusions i Megaraw Bar les seves barretes energètiques produïdes amb matèria primera de Mallorca. La Fundació Estel de Llevant du a Biofach la marca T’Estim, que elabora infusions d’herbes 100% origen Mallorca. Per la seva banda, Andreu Salina exposa tomàtiga de ramallet fresc i Rafal Genàs, blat xeixa.

L’expedició de productors ecològics que participa a la fira de Nuremberg/CAIB


Per la seva banda, el president de APAEMA, Miquel Coll ha remarcat que “és molt important que els productors ecològics disposin d’una ajuda per a poder exposar els seus productes en la fira ecològica europea més important”, ja que sense aquestes ajudes, “moltes empreses i, sobretot els petits productors, quedarien fora d’aquests espais”. En aquest sentit, cal recordar que APAEMA porta set edicions col·laborant en aquesta organització. “En aquest temps hem vist com petits productors i empreses han arribat a acords comercials que es mantenen fins avui dia”, ha subratllat Coll.

Enguany, l’espai torna a canviar d’imatge de la mà de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), que ha comptat amb l’il·lustrador Feliu Renom per recollir i plasmar l’essència de tots els productes que es presenten a la fira de Nuremberg. A més de la coordinació de l’IDI, la Cambra de Comerç i de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, també s’ha tingut la col·laboració d’APAEMA.

Producció ecològica a les Balears, un sector que creix dia a dia

Segons les darreres dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), les Illes comptaven l’any 2022 amb 42.609 hectàrees dedicades a l’agricultura ecològica, un 7,17% més respecte a 2021. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, hi ha comptabilitzades als registres de CBPAE 961 operadors en producció primària, un 8,6% més respecte a 2021, i 1.159 operadors en total, un 7,8% més que l’any anterior.

Per això, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, acompanyat del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, han assistit avui a la inauguració de la fira Biofach, l’esdeveniment més important d’aliments ecològics a l’àmbit internacional.

El conseller Simonet ha aprofitat la seva presència a la fira per mostrar, una vegada més, el seu “total suport” i destacar la importància del sector de la producció ecològica de les Balears. En aquest sentit, Simonet ha destacat que “la producció ecològica de les illes creix any rere any. Ofereix uns productes de qualitat diferenciada que són clau per continuar sumant passos en benefici de la sostenibilitat mediambiental de les nostres explotacions”.

El conseller Simonet ha donat suport als productirs eco a la fira de Nuremberg/CAIB

En aquest sentit, s’ha pogut tastar un pa elaborat amb aquesta farina, juntament amb la tomàtiga de ramellet i oli de Mallorca. “Potenciar la internacionalització de les empreses de les Illes és fonamental per a l’avanç i millora d’aquest sector. L’objectiu principal és augmentar la rendibilitat de les explotacions agràries de les Illes Balears”, ha manifestat el conseller.

En el transcurs de la fira Biofach, a més, es coneixeran alguns guardons, com el del millor oli ecològic del món. De nou, comptarà amb representació balear, ja que l’oli Suc de cel, de Fet a Sóller, es presenta com a candidat després d’obtenir la medalla d’or en la passada edició.

Megaraw Bar, amb la seva barreta energètica ecològica i vegana, i Mima Terra, amb una nova infusió, concursen en l’apartat de Producte Nou de la fira alemanya.

Més notícies
Els pagesos ecològics agrupats a la cooperativa PEM, guardians de la diversitat de la producció agroramadera de Mallorca/Cedida
Pagesos Ecològics de Mallorca miren el 2024 amb 50 socis i més de 4.000 ha
La cooperativa de productors de carn de me i hortalisses demana suport al consumidor per poder mantenir les vendes i les explotacions
El dia 13 d'abril es farà la XVIII Diada de l'agricultura ecològica a Porreres, enguany dedicada a reflexionar sobre el canvi climàtic/APAEMA
Més de 43 mil hectàrees ja són de cultiu ecològic a les Balears
1.196 operadors estan inscrits en el registre del CBPAE, segons les dades conegudes a la Diada de Porreres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa