Balears Vadevi
Set projectes que valen un premi ‘Rural Up’

Avui sabrem quins dels set projectes que opten als Premis Rural Up seran els més ben valorats. No cal dir que qualsevol dels set que han arribat a la final són dignes candidats al guardó per què tots són interessants. Veureu que tots ells estan en la línia de recerca i innovació que és l’objectiu d’aquesta convocatòria. Cultius tradicionals, aprofitament dels recursos, millora de la comercialització, adaptació a l’oferta turística…, tots cerquen adaptar-se a les condicions que marquen el camí de la supervivència del sector agroalimentari.

El jurat dels premis està format per Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural; Silvia Delgado, gerent de l’IDI; Catalina Sebastià, representant de l’Associació de Varietats Locals; Joan Gaià, representant Unió de Pagesos, i Lluís Rubí, director insular de Medi Ambient.

L’acte de lliurament dels premis de la segona edició de RURAL’UP, que atorgaran 1.000 euros a quatre projectes empresarials de l’àmbit agrari de Mallorca, tendrà lloc a la seu de l’auditori del Centre Bit Raiguer-Inca. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de Caixabank i la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

A més de la presentació dels projectes finalistes, intervendran a l’acte alguns dels participants de la passada edició dels premis: Ponç Cloquell de Flor de figa, Joan Jordà de Fent vi i Lucía Curti de Lombriz urbana. Presentarà l’acte el periodista Antoni Mateu.

Cada un dels projectes premiats s’en durà un premi de mil euros/Mallorca Rural

Projectes finalistes: Tots són bons!

Begreen de Verónica Solivellas: és un projecte que vincula la innovació en el cultiu d’alzines micorrizades amb la cuina, el disseny i la formació, que vol establir-se com un laboratori creatiu immers en un entorn rural on tenir temps per a l’anàlisi, la inspiració i la creació de nous conceptes.

Boiet Orgànic de Juan Antonio Servera: és una finca de producció agrícola de cultius tradicionals i de transformació agroalimentària que fusiona l’experiència gastronòmica i turística.

Ca’n Munar de Francesc Munar: aquest projecte pretén modernitzar una finca familiar al municipi de Petra i millorar tots els aspectes relacionats amb la distribució i la venda dels seus productes agrícoles.

Ermita de Betlem de la Cooperativa Agrícola d’Artà: és una experiència agrícola única que ofereix als visitants una immersió en el patrimoni natural i cultural de l’Ermita de Betlem, al mateix temps que es produeixen i comercialitzen productes de qualitat com l’oli i la mel.

Carob Biofer+O3 de Faustino Villanueva: aquest projecte pretén aprofitar un dels arbres més emblemàtics i millor adaptats a les condicions de Mallorca, el garrover, per produir biofertilitzants.

Llana de Mallorca de Maria Abando: projecte d’economia circular i artesania que pretén aprofitar la llana de les ovelles de Mallorca per produir objectes de decoració i disseny.

Sakura de Roberta Pedroso: és una finca de producció agrícola d’aliments orgànics que vol oferir experiències turístiques al voltant del producte local i el paisatge tradicional del Pla de Mallorca.

Més notícies
Divuit projectes varen participar en la primera edició del programa Rural’Up /MR
Mallorca Rural prepara la segona edició dels premis Rural’Up
Els guardons compten amb el finançament de CaixaBank, la col·laboració de l’IDI i del SOIB, i la participació d’empreses del sector agrari i agroalimentari
Mallorca Rural treballa per donar valor al sector primari de l'illa | Foto: MR
Rural’Up Mallorca 2023 premia sis projectes del sector agrari
Aquests reconeixements tenen per objectiu impulsar projectes innovadors i sostenibles a les zones LEADER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa